Održan 5. Regionalni forum obiteljskog smještaja Istarske županije

Održan 5. Regionalni forum obiteljskog smještaja Istarske županije

U Domu hrvatskih branitelja, u Puli, danas je održan je 5. Regionalni forum obiteljskog smještaja Istarske županije, na kojem je sudjelovalo dvjestotinjak privatnih iznajmljivača i ostalih dionika vezanih za obiteljski smještaj u Istri.

Na Forumu je održano niz predavanja na kojima je, između ostalog, bilo riječi o trenutnom stanju na turističkom tržištu i trendovima u obiteljskom smještaju, s posebnim naglaskom na inovacije, diversifikaciju i održivi turizam. Predavači su bili stručnjaci iz javnih ustanova, ali i iz realnog sektora, koji su s iznajmljivačima podijelili svoja iskustva kroz primjere dobre prakse.

Panel rasprava, koja se također održala u sklopu Foruma, fokusirala se na umrežavanje turističke i ostale ponude u destinaciji s privatnim smještajem, dok je nakon Foruma svim iznajmljivačima omogućen vođeni obilazak turističkih atrakcija i znamenitosti Pule, kako bi se bolje upoznali s destinacijom.

Kao što je najavila pročelnica Upravnog odjela za turizam Nada Prodan Mraković, uskoro će se raspisati javni poziv za uključenje iznajmljivača u projekt certificiranja eco-friendly smještaja "Eco Domus". Cilj ovog programa je prilagodba smještaja radi privlačenja ekološki osviještenih gostiju. Na taj način se potiče podizanje kvalitete proizvoda i usluga u turizmu te diferencijacija smještaja i okretanje k nekim novim tržišnim nišama.

Forum je organizirao Upravni odjel za turizam Istarske županije, u suradnji s HGK - ŽK Pula i Turističkom zajednicom Grada Pule.

Galerija fotografija