Održana edukacija: „Certificiranje eko-prijateljskog smještaja „Eco Domus“ i kategorizacija privatnog smještaja

Održana edukacija: „Certificiranje eko-prijateljskog smještaja „Eco Domus“ i kategorizacija privatnog smještaja

Upravni odjel za turizam Istarske županije sudjelovao je, u suradnji sa turističkim zajednicama općina Barban, Kanfanar, Svetvinčenat i Žminj, dana 23.02.2022.g. u 2. modulu online edukacije pod nazivom: „ZNANJEM DO USPJEŠNE SEZONE 2022.“.

Edukacija je u prvom redu bila namijenjena iznajmljivačima s navedenog područja, a MODUL 2 obuhvatio je teme certificiranja eko-prijateljskog smještaja „EcoDomus“ i kategorizacije privatnog smještaja.

U prvom dijelu edukacije iznajmljivači su od Milene Radošević imali prilike čuti o sve popularnijem certifikatu „Eco Domus“ kojega već godinama razvija i promovira županijski odjel za turizam, a namijenjen je onim smještajnim objektima koji se odluče na pridržavanje kriterija postavljenih kroz ovaj program za održivo i ekološko poslovanje objekta, sve u cilju poticanja na održivost te pozicioniranja Istarske županije kao eko-prijateljske destinacije.

O procesu kategorizacije govorio je Saša Vadanjel, koji je pojasnio korake koji su nužni prije početka pružanja usluga smještaja, i predstavio pregled važećih zakona i pravilnika, te pojasnio obveze iznajmljivača povodom rekategorizacije. Prezentacija iz područja pružanja ugostiteljskih usluga u domaćinstvu i na OPGu dostupna je i na web stranicama Odjela za turizam Istarske županije i može se preuzeti sa web stranice odjela za turizam na sljedećoj poveznici.

Galerija fotografija