Boris Miletić

Istarski župan - Presidente della
Regione Istriana

Župan Miletić primio nagrađenog mladog poljoprivrednika Ivana Ipšu

Podijeli članak:
Župan Miletić primio nagrađenog mladog poljoprivrednika Ivana Ipšu

Istarski župan Boris Miletić je danas upriličio prijem za Ivana Ipšu, jednog od najboljih hrvatskih mladih poljoprivrednika koji je nedavno osvojio drugo mjesto u izboru za najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika u 2023. godini.

Župan Miletić je od srca čestitao mladom poljoprivredniku, te je kazao kako put do vrha i do izvrsnosti nije lagan, ali se ostvaruje uz puno truda, rada i odricanja.

„Ostvariti ovakav uspjeh u poljoprivredi nije mala stvar i vjerujem kako se time šalje jasna poruka mladima da kada se radi dolazi i do uspjeha. Svi smo skupa ponosni na istarsko maslinarstvo i na veliki razvoj poljoprivrede koji se događa posljednjih 30tak godina.“ – kazao je župan Miletić i poručio kako je razvoj poljoprivrede jedan od ključnih prioriteta Županije koja će nastaviti pomagati u svim razvojnim projektima i ostati čvrst oslonac istarskim poljoprivrednicima.

Mladi poljoprivrednik Ivan Ipša srdačno se zahvalio županu na prijemu i potpori koju Istarska županija pruža maslinarima i ostalim poljoprivrednicima.

„Županija nas prati dugi niz godina, a posljednje što želim istaknuti je da smo dobili kredit od Županije da možemo odraditi sve natječaje na koje smo se javljali što nam je značajno pomoglo u planiranju i poslovanju OPG-a.“ – kazao je Ipša i poručio da je sinergija svih dionika iznimno bitna kako bi se ostvarili vrhunski rezultati.

Istarska županija je u 2023. godini nastavila s dodjelom zajmova putem županijskog Fonda za razvoj poljoprivrede i agroturizma Istre za što je osigurano 2.578.275,00 tisuća eura, kao i s dodjelom bespovratnih financijskih sredstva za sufinanciranje projekata/programa iz područja poljoprivrede, šumarstva, ribarstva i vodnog gospodarstva u iznosu od 348.000,00 tisuća eura.

Galerija fotografija