Boris Miletić

Istarski župan - Presidente della
Regione Istriana

Župan Miletić upriličio prijem za europskog prvaka u paraboćanju Davora Komara

Podijeli članak:
Župan Miletić upriličio prijem za europskog prvaka u paraboćanju Davora Komara

Istarski župan Boris Miletić upriličio je jučer u sjedištu Istarske županije, u Pazinu, prijem za Davora Komara, jedinog hrvatskog paraolimpijca u boćanju, povodom osvajanja titule Europskog prvaka u paraboćanju. Prijemu su prisustvovali i njegov trener Valter Ivančić i pročelnik Upravnog odjela župana Ivan Glušac.

Čestitavši mu na sjajnom uspjehu, župan Miletić je rekao da je iznimno ponosan što se Komar, inače i vijećnik u Skupštini Istarske županije, nedavno okrunio titulom prvaka Europe. Istra, mala po broju stanovnika, dodao je župan, ima uistinu sjajne sportaše koji doprinose ugledu naše županije.

U razgovoru koji je uslijedio Komar se osvrnuo na činjenicu da je trenutno četvrti na svijetu, a u Europi je prvi po bodovima već godinu i nešto.

„Naša se lista stalno mijenja jer bodovi koje dobijemo se nakon godinu dana brišu za 50 %, a nakon dvije godine u potpunosti, tako da se mora stalno biti negdje pri vrhu.  Kako sada stvari stoje, možda s 4. mjesta budem prvi na svijetu. Imam jako puno bodova, a predstoji mi još i Svjetski kup za dva tjedna u Portugalu. Imam dobru opremu, a ovdje u Pazinu je jedina podloga u ovom dijelu Europe koja je specijalna i koja se koristi na Paraolimpijskim igrama. Uz vašu pomoć napravili smo dvoranu za boćanje u Domu sportova Mate Parlov, u Puli, koja je jedina klimatizirana u državi“, kazao je europski prvak zahvalivši se Miletiću na pozivu i podršci.

Trener Ivančić je rekao da zajedno rade već pet godina, a uspjesi su rezultat jako puno treninga i truda: „Cilj su nam bile prethode Paraolimpijske igre i to smo ostvarili, a sada su nam cilj naredne u Parizu za koje je Davor već ispunio normu. Čast mi je što idem s njim u Pariz i nadam se daljnjim sportskim uspjesima“.

Župana je zanimalo i koliko puno trenira, na što mu je Komar odgovorio četiri puta tjedno, a sam trening traje pet sati, od čega je četiri aktivno. 

 „Bacamo od 600 do 1100 boća na treningu. Boće su delikatne, moraš ih poznavati, a radi se o sistemu nadmudrivanja protivnika, kao i kod šaha“, zaključio je naš europski prvak.

Galerija fotografija