24.09.19. u 11:56

Tradicionalni prijem Istarske županije i Grada Pule povodom Dana policije

Obnašatelj dužnosti župana Fabrizio Radin i gradonačelnik Pule Boris Miletić danas su, u sjedištu Istarske županije, u Puli, upriličili prijem za predstavnike policijskih uprava i postaja Istarske županije povodom obilježavanja Dana policije i njenog zaštitnika Svetog Mihovila.

Na samom početku, župan Radin se zahvalio policijskim djelatnicima i službenicima na predanom radu i angažmanu kako bi se svi građani, ali i turisti osjećali sigurno.

„Po statistikama smo sve sigurnija regija i svi oblici kriminaliteta su u značajnom padu. Bez obzira što tijekom turističke sezone značajno raste broj posjetitelja i što nas ima sve više na ovome području, na našim se ulicama i trgovima možemo u svako doba dana i noći kretati sigurno i bez straha. Sve je to zahvaljujući vašem predanom radu, kao i preventivnoj ulozi i prisutnosti. Na tome vam se u ime Istarske županije zahvaljujem“, poručio je Radin.

Porukama zahvale pridružio se i gradonačelnik Pule, koji je posebno istaknuo niz zajedničkih projekata i dobru suradnju s PU istarskom i Policijskom postajom Pula kroz Vijeće za komunalnu prevenciju Grada Pule

„U životu čovjek često neke stvari uzima zdravo za gotovo, poput osjećaja sigurnosti i to treba osvijestiti. Iza toga stoji vaš mukotrpan rad, i ne uvijek jednostavni uvjeti poput onih financijske prirode ili, pak, kadrovske popunjenosti“, kazao je Miletić.

Načelnik PU istarske Božo Kirin se zahvalio na tradicionalnom prijemu, kao i na svoj pomoći koju regionalna i lokalna samouprava pružaju radu policije u Istri.

„Naša temeljna zadaća je sigurnost i znamo da je to preduvjet za razvoj kako gospodarstva, tako i svih ostalih djelatnosti. Stanje u prvih osam mjeseci je dobro i mi smo zadovoljni jer bilježimo pad kaznenih dijela i uspješno se nosimo sa svim izazovima, a puno ulažemo u sigurnost cestovnog prometa“, istaknuo je načelnik koji se osvrnuo i na sufinanciranje podstanarstva policijskih službenika, u čemu sudjeluju gradovi Pula, Rovinj, Poreč, Novigrad i Umag te općina Medulin. Također, sufinanciraju se i dodatni djelatnici koji tijekom turističke sezone dođu ovdje u ispomoć. S Gradom Pulom, dodaje načelnik, postoji dobra suradnja kroz Vijeće za prevenciju kriminaliteta i niz zajedničkih projekata.

Svim policajkama i policajcima u povodu Dana policije i blagdana zaštitnika policije Svetog Mihovila i Radin i Miletić uputili su najiskrenije čestitke i zaželjeli mnogo uspjeha u budućem radu.