Boris Miletić

Istarski župan - Presidente della
Regione Istriana

Potpisan Sporazum o predfinanciranju EU projekta KLIK Pula u iznosu od gotovo 30 milijuna kuna

Podijeli članak:
Potpisan Sporazum o predfinanciranju EU projekta KLIK Pula u iznosu od gotovo 30 milijuna kuna

Istarski župan Boris Miletić i ravnateljica Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu (ŠTUT)  Orhideja Petković potpisali su danas Sporazum o predfinanciranju EU projekta KLIK - Pula - Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma Pula. Istarska županija, kao osnivač ŠTUT-a, prepoznala je važnost ovog EU projekta, čija vrijednost iznosi 44.692.084,78 kuna, a financiran je u 100 % iznosu iz Europskog socijalnog fonda. Međutim, kao što je uobičajena praksa kod europskih projekata, isti je potrebno predfinancirati za što je sukladno Sporazumu obvezu preuzela Županija, u iznosu od 29.479.704,07 kuna. Škola će po primitku navedenih sredstava od strane Ministarstva turizma i sporta, kao Posredičnog tijela, navedeni iznos vratiti Istarskoj županiji.

Župan i ravnateljica i ovom su prilikom istaknuli važnost Centra KLIK  kao budućeg mjesta izvrsnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u kojemu će se učenje temeljiti na radu, a obavljat će se i unaprjeđivati i druge djelatnosti koje pridonose poboljšanju kvalitete strukovnog obrazovanja i njegove prilagodbe potrebama gospodarstva i tržišta rada.

Podsjetimo, projekt uspostave Centra KLIK Pula sastoji se od 2 zasebna EU projekta, jedan se odnosi na samu rekonstrukciju i dogradnju, a drugi obuhvaća niz programa stručnog usavršavanja za nastavnike, provedbu visoko kvalitetne praktične i teorijske nastave i provodi se u partnerstvu javnog i privatnog sektora. Provoditelj projekta rekonstrukcije i dogradnje je Istarska županija, a građevinski radovi započeli su u listopadu ove godine.  Vrijednost projekta iznosi 49.845.842,13  kuna, od čeka je 30 milijuna kuna osigurano iz Europskog fonda za regionalni razvoj, dok će preostali dio troškova snositi Istarska županija. 

Galerija fotografija