Boris Miletić

Istarski župan - Presidente della
Regione Istriana

Potpisan ugovor o darovanju zgrade u Santorijovoj ulici u čijem će prostoru i dalje biti Hitna

Podijeli članak:
Potpisan ugovor o darovanju zgrade u Santorijovoj ulici u čijem će prostoru i dalje biti Hitna

Istarski župan Boris Miletić i ravnateljica Opće bolnice dr. sc. Irena Hrstić Pula potpisali su danas Ugovor o darovanju nekretnine u Santorijovoj ulici, a kojem je prisustvovala i resorna pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb dr. Gordana Antić.

Potpisivanju Ugovora prethodilo je donošenje Odluke o stjecanju prava vlasništva bez naknade - darovanjem u korist Istarske županije nekretnine k.č. br. 632/2  k.o. Pula u vlasništvu Opće bolnice Pula, od strane Skupštine Istarske županije, u studenom. Dakle, sukladno potpisanom Ugovoru vlasnik predmetne nekretnine, površine 3687 m2 i tržišne vrijednosti u iznosu od 8.280.000,00  kn, postaje Istarske županija, a koristit će se kao i do sada za potrebe osiguranja prostornih uvjeta za rad Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije i Istarskih domova zdravlja, odnosno sanitetskog prijevoza. 

Župan Miletić ističe da sukladno zdravstvenoj reformi, od iduće godine sanitetski prijevoz prelazi iz Istarskih domova zdravlja u Nastavni zavod za hitnu medicinu Istarske županije, za što su već odrađene sve potrebne predradnje. Za pacijente će, dodaje, navedeno osigurati  bolju, bržu i kvalitetniju javnozdravstvenu uslugu. 

Ravnateljica dr. Hrstić kazala je da se zapravo nekretnina vraća u vlasništvo Istarske županije, koja je i osnivač OB Pula, a koristit će se za javno-zdravstvene potrebe svih građana Istre, odnosno namjena zgrade ostaje ista.