Boris Miletić

Istarski župan - Presidente della
Regione Istriana

Iz županijskog proračuna 70 tisuća eura za programe Pomoći u kući građanima starije životne dobi

Podijeli članak:
Iz županijskog proračuna 70 tisuća eura za programe Pomoći u kući građanima starije životne dobi

Istarska županija i u ovoj godini sufinancira socijalne programe Pomoći u kući za područje Puljštine; Bujštine; grada Labina i općina Raša, Sv. Nedelja, Kršan i Pićan; grada Pazina, te grada Buzeta i općine Lanišće. Dodatni program koji se sufinancira je i onaj Organizirane dnevne aktivnosti za starije osobe u Lanišću, a za sve navedeno u županijskom proračunu za 2023. godinu osigurano je gotovo 70 tisuća eura. Vrijedne ugovore potpisali su istarski župan Boris Miletić i gradonačelnik Buzeta Damir Kajin, gradonačelnik Labina Valter Glavičić, načelnica Općine Lanišće Roberta Medica, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Pula Jasna Vekić i ravnatelj GD Crvenog križa Buje Hrvoje Kovačević. 

„Znamo koliko je usluga Pomoći u kući bitna našim građanima treće životne dobi. Mnogi stariji ljudi žele ostati u svojim domovima što je dulje moguće i to je pohvalno i hvalevrijedno, a ulaganjem u programe Pomoći u kući, kao što su usluge kućne njege, omogućujemo im da ostanu što samostalniji dok dobivaju potrebnu podršku i skrb. Međutim, briga za starije ljude nije samo stvar medicinske skrbi, već im na taj način ujedno pružamo ljudski kontakt i socijalizaciju. Držim da kao zajednica trebamo biti najosjetljiviji prema našim najmlađim i najstarijim članovima društva“, rekao je uvodno župan Miletić.

Resorna pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb dr. Gordana Antić najavila je održavanje sastanka sa svim gradskim pročelnicima za društvene djelatnosti jer je intencija u ovoj godini mapirati cijelo područje Istre, kako bi se dobila kompletna slika stanovništva starije životne dobi. Time bi se iduće godine omogućila još bolja organizacija i ujednačenost usluge Pomoći u kući na razini cijele županije, a posebice što se tiče prijevoza starijih osoba na medicinske pretrage. 
 

Galerija fotografija