Boris Miletić

Istarski župan - Presidente della
Regione Istriana

Potpisan Ugovor o financijskoj potpori Istarske županije Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli

Podijeli članak:
Potpisan Ugovor o financijskoj potpori Istarske županije Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli

Istarska županija i u ovoj proračunskoj godini pruža financijsku podršku razvoju Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, za što su danas župan Boris Miletić i rektor Sveučilišta prof. dr. sc. Marinko Škare  potpisali ugovor o dodjeli sredstava u iznosu od 61.100,00 eura.

Dosadašnja suradnja između Županije i Sveučilišta rezultirala je postizanjem značajnih rezultata i stvaranjem pozitivnih promjena. Ova nova financijska potpora pruža sredstva koja će podržati daljnji razvoj istraživanja, inovacija i razvoja obrazovnih programa na Sveučilištu.

„Potpisivanje ugovora predstavlja nastavak naše posvećenosti u promicanju visokog obrazovanja na našem području. Cilj nam je promovirati Istru kao atraktivno odredište za studiranje te pružiti visokokvalitetno obrazovanje s naglaskom na inovacije i poduzetništvo“, istaknuo je župan podsjetivši da Županija dodjeljuje i studentske stipendije u tri kategorije za što je u akademskoj godini 2022./2023. osigurano gotovo 200 tisuća eura, a financijski podupire i klubove studenata. 

„Sveučilište Jurja Dobrile u Puli ima za cilj unaprijediti život u Istri kroz svoje obrazovne programe i istraživačke aktivnosti. Sveučilište je posvećeno stvaranju okruženja u kojem studenti mogu razvijati svoje talente, stjecati relevantna znanja i vještine te postati ključni sudionici u gospodarskom i društvenom razvoju regije“, naglasio je rektor.

Upisi za akademsku godinu 2023./2024. su otvoreni, a Sveučilište nudi raznolike studijske programe koji prate suvremene trendove i zahtjeve tržišta rada. S obzirom na kontinuiranu potporu Istarske županije, Sveučilište će pružiti visokokvalitetno i tehnološki napredno obrazovanje, koje će studentima omogućiti stjecanje relevantnih znanja i vještina za uspješnu karijeru u digitalnom dobu poput novih online studijskih programa, posebice atraktivni za sve koje već rade i ne mogu standardno studirati zbog poslovnih obveza.

Podsjetimo, temeljem Javnog poziva za financiranje javnih potreba u kulturi Istarske županije u 2023. godini dodijeljena su i financijska sredstva Sveučilišnoj knjižnici za dva projekta: Digitaliziranje starih istarskih novina, časopisa i godišnjaka te Zaštitu dviju rijetkih knjiga iz zavičajne zbirke Histrica.

Galerija fotografija