Boris Miletić

Istarski župan - Presidente della
Regione Istriana

Župan Miletić: Osigurali smo sredstva za rad Tima za ranu intervenciju za djecu s neurorizičnim teškoćama

Podijeli članak:
Župan Miletić: Osigurali smo sredstva za rad Tima za ranu intervenciju za djecu s neurorizičnim teškoćama

U sjedištu Istarske županije, u Puli, župan Boris Miletić i ravnatelj Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“ Rovinj-Rovigno Marinko Rade prošlog su tjedan potpisali ugovor o sufinanciranju projekta Tima za ranu intervenciju za djecu s neurorizičnim teškoćama kojeg provodi Bolnica, a za što je iz županijskog proračuna osigurano 32.000,00 EUR. Potpisivanju je prisustvovala i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb dr. Gordana Antić

Župan Miletić iskoristio je priliku kako bi ukazao na važnost ulaganja u zdravstvo i nastavak podizanja razine zdravstvene zaštite na području Istarske županije, kao jednog od prioriteta Županije.

Ravnatelj Bolnice Rade zahvalio je županu Miletiću na kontinuiranoj potpori radu Specijalne bolnice, a posebno na dodijeljenim sredstvima za rad Tima za ranu intervenciju za djecu s neurorizičnim teškoćama. Tim za ranu intervenciju je uspostavljen s ciljem prevencije težih i cjeloživotnih poteškoća, a za što je potrebno osigurati što raniju i dostupniju dijagnostiku i zaštitu. Takve intervencije moraju odgovarati različitim psihofizičkim i socijalnim potrebama i aspektima razvoja djeteta, ali i roditelja, odnosno obitelji. Bez obzira razvija li se usluge rane intervencije unutar sustava zdravstva ili socijalne skrbi, pristup mora biti stručan i multidisciplinaran.

Podsjetimo, na pretposljednjoj sjednici Skupštine Istarske županije izglasano je i povećanje zaduživanja kod Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“ Rovinj-Rovigno jer se dijelom povećava već planiran kredit za renoviranje zgrade u kojoj će se urediti Dječji odjel. Projekt obuhvaća projektiranje upravne zgrade s prenamjenom u Odjel za dječju rehabilitaciju te proširenje djelatnosti i Odjela za neurološku rehabilitaciju. Novi Odjel bit će prilagođen suvremenim standardima liječenja i boravka korisnika te pružanja adekvatne usluge. Ujedno adaptacija obuhvaća i prilagodbu objekata i opreme ekološkim standardima radi poboljšanja energetske učinkovitosti. Temeljem lani potpisanog Pisma namjere o suradnji na projektu rekonstrukcije i opremanja  Odjela za dječju rehabilitaciju u Specijalnoj bolnici za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“ Rovinj-Rovigno, Istarska županija te svi istarski gradovi i sve općine, sudjelovat će u sufinanciranju otplate kredita.

Galerija fotografija