Boris Miletić

Istarski župan - Presidente della
Regione Istriana

Župan Miletić potpisao ugovor o financijskoj podršci istarskim inovatorima

Podijeli članak:
Župan Miletić potpisao ugovor o financijskoj podršci istarskim inovatorima

Istarska županija osigurala je financijska sredstva u iznosu od 10.617,82 EUR za provedbu Programa poticanja i zaštite inovacija u 2023. godini, a ugovor su potpisali istarski župan Boris Miletić i zamjenik tajnika Saveza udruga inovatora Istarske županije Leo Pincan.

Župan Miletić istaknuo je kako ga iskreno veseli što Istarska županija direktno pomaže istarskim inovatorima u njihovom radu i razvoju.

“Ovom dodjelom financijskih sredstava omogućujemo inovatorima iz Istre pristup domaćim i međunarodnim izložbama, gdje između ostaloga nastupaju i kao ambasadori Istre, te podršku u intelektualnoj zaštiti i komercijalizaciji njihovih izuma, odnosno patenata. Svaki euro uložen u inovacije višestruko se vraća i doprinosi razvoju cijelog našeg društva i istarskog gospodarstva“, poručio je župan.

Zamjenik tajnika Saveza Leo Pincan zahvalio se županu Miletiću i Istarskoj županiji na iskazanoj potpori i prijemu.

Savez udruga inovatora Istarske županije je izradio sustav okupljanja i pomoći inovatorima kroz temeljne udruge, tako da participira u pokrivanju troškova izlaganja na domaćim i međunarodnim izložbama, inovatorima iz Istarske županije. Savez nudi i besplatno korištenje usluga savjetovališta o intelektualnoj zaštiti i načinima komercijalizacije, izradu promotivnog materijala, foto i video uradaka za sve izložbe na kojima inovatori izlažu svoje inovacije. Također,  besplatno se vrši prezentacija i promocija inovacija i novih proizvoda putem izlaganja na izložbama, putem interneta, medija i sredstava javnog priopćavanja.

Galerija fotografija