Boris Miletić

Istarski župan - Presidente della
Regione Istriana

Istarska županija osigurala više od 330 tisuća eura financijskih sredstava za istarske domove za starije

Podijeli članak:
Istarska županija osigurala više od 330 tisuća eura financijskih sredstava za istarske domove za starije

Istarska županija osigurala je financijska sredstva u iznosu od 333.836,87 EUR za provedbu plana sufinanciranja četiri doma za starije osobe čiji je osnivač, a ista su namijenjena

za isplate plaća i materijalnih prava radnika u 2023. godini. Ugovore je potpisao istarski župan Boris Miletić zajedno s ravnateljicom Doma za starije osobe „Alfredo Štiglić“ u Puli Doris Ivanković, ravnateljicom Doma za starije osobe „Domenico Pergolis“ Rovinj-Rovigno Kristinom Laginjom, zamjenikom ravnateljice Doma za starije osobe Novigrad Slobodanom Belevićem i ravnateljicom Doma za starije osobe Raša Sanjom Dobrić Bedrinom. Potpisivanju je nazočila i resorna pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb dr. Gordana Antić.

Župan Miletić se uvodno zahvalio svim županijskim domovima za starije osobe na predanom radu i ostvarenoj visokoj kvaliteti usluge za korisnike domova.

“Dužnost je svake zajednice brinuti o osobama treće životne dobi, što upravo čini i Istarska županija koja trenutno sufinancira izgradnju domova za starije u Labinu i Pazinu, s 50 % ukupne investicije, kao i dogradnju onog u Buzetu. Nedavno smo predstavili i projekt dogradnje i proširenja Doma Alfredo Štiglić u Puli, a početkom mjeseca sam potpisao i Ugovor o sufinanciranju ugradnje dizala u Domu za starije u Raši, za što je iz županijskog proračuna osigurano dodatnih 236.107,00 EUR“, kazao je župan i poručio kako su starije osobe nositelji bogatstva iskustva i mudrosti, te kako zaslužuju imati najbolje moguće uvjete tijekom svog boravka u domovima za starije.

Predstavnici svih potpisnika ugovora istarskih domova za starije zahvalili su županu i Istarskoj županiji na stalnoj pomoći i potpori koja je iznimno važna za pravilno funkcioniranje i osiguravanje podizanja kvalitete kako za radnike, tako i za korisnike domova.

Pojedinačno, Istarska županija je osigurala sredstva u iznosu od 157.836,87 EUR za Dom za starije osobe „Alfredo Štiglić“ Pula, 80.000,00 EURA za Doma za starije osobe „Domenico Pergolis“ Rovinj-Rovigno, 50.000,00 EUR za Dom za starije osobe Novigrad i 46.000,00 EUR za Dom za starije osobe Raša.

Valja podsjetiti i da je u županijskom proračunu u narednom trogodišnjem razdoblju za područje socijalne skrbi osigurano 8.199.968,50 eura.

Galerija fotografija