HR | IT | EN

Bogat program Istarske županije u sklopu obilježavanja Europskog tjedna

  • Program obilježavanja Europskog tjedna u Istarskoj županiji počinje u ponedjeljak, 4. svibnja, održavanjem Tematske konferencije „Položaj djece s posebnim potrebama u društvu“, u sklopu EU projekta „Školovanje bez diskriminacije - ulog u tolerantno društvo“ i u organizaciji Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu.

    Istarska županija u partnerstvu s Informacijskim centrom Europe Direct Pula-Pola, u srijedu 6. svibnja organizira Info radionicu „Mogućnosti zapošljavanja u Europskoj uniji“, koja će se održati na Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" Pula. Istog dana u sjedištu Istarske županije u Puli s početkom u 14 sati održat će se doček i dobrodošlica partnera EU projekta CAVE prilikom prvog partnerskog sastanka i radionice, u organizaciji Agencije za ruralni razvoj Istre AZRRI.

    Obilježavanje Dana Europe organizirano je u subotu, 9. svibnja u suradnji Istarske županije i EDIC-a Pula-Pola na pulskoj Gradskoj tržnici. Od 9 do 12 sati građani će se na informativnim štandovima moći informirati o Europskoj uniji i europskom građanstvu. Također, dijelit će se publikacije i promotivni materijali.

    U srijedu, 13. svibnja, u 11 sati u pulskom Domu hrvatskih branitelja održat će se Završna radionica za učenike srednjih škola i donositelja odluka s lokalne i regionalne razine. Radionica je organizirana od strane Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i europske poslove u sklopu EU projekta Do the Right(s) Thing!.

    Od 13. do 16. svibnja u Istarskoj županiji boravit će delegacija iz poljske regije Malopolska, s kojom je u studenom 2013. godine potpisan Sporazum o suradnji. U četvrtak, 14. svibnja u Centru za EU i međunarodnu suradnju u Balama, s početkom u 10 sati održat će se prezentacija provedbe projekata financiranih iz strukturnih fondova EU u regiji Malopolska.

    Program Europskog tjedna u Istarskoj županiji možete preuzeti ovdje:

    Datoteke vezane uz novost
  • https://localhost:8888/uploads/files/EUROPSKI_TJEDAN_U_ISTARSKOJ_ŽUPANIJI.pdf
  • 30.04.2015.