HR | IT | EN

Dani regionalnog razvoja od 23.- 25. svibnja u Šibeniku

  • Od 23. do 25. svibnja 2011. Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva organizira Dane regionalnog razvoja u hotelu Solaris u Šibeniku. Ova manifestacija ima za cilj promovirati važnost regionalnog razvoja u Republici Hrvatskoj, u širem kontekstu pristupanja Republike Hrvatske EU. Jedan od ciljeva je i poticanje lokalnih zajednica na pripremanje projekata koji se mogu financirati iz fondova EU iznoseći pozitivne primjere korištenja EU fondova iz zemalja članica EU i Hrvatske.

    Na Danima regionalnog razvoja očekuje se sudjelovanje predstavnika Europske komisije, predstavnika hrvatskih nacionalnih tijela nadležnih za upravljanje europskim fondovima, predstavnika državnih i lokalnih vlasti, sadašnjih i budućih potencijalnih korisnika europskih fondova u Hrvatskoj, te brojnih drugih gostiju i iz Hrvatske i inozemstva.

    Tijekom dvodnevne manifestacije sudionicima će se obratit visoki gosti iz EU i Hrvatske, organizirat će se okrugli stolovi na temu regionalne politike u Republici Hrvatskoj i EU i priprema Republike Hrvatske za korištenje fondova EU. Također je previđeno predstavljanje Dunavske strategije i Jadransko-jonske inicijative, kao i iskustva zemalja članica EU u regionalnom razvoju i korištenju strukturnih fondova EU.

    Za registraciju pogledajte ovdje, a program manifestacije je dostupan sljedećoj na web stranici.

    18.05.2011.