HR | IT | EN

Dobrodošla Hrvatska! 28 članica Europske Unije

  • U ponedjeljak 16 travnja 2012. predstavnici Istarske Županije sudjelovali su, u prostorijama Europskog gospodarskog i socijalnog odbora, na konferenciji ‘’Dobrodošla Hrvatska! 28 članica Europske Unije’’. Ovaj su događaj priredile hrvatske pripravnice zajedničke prevoditeljske službe Europskog gospodarskog i socijalnog odbora i Odbora regija, Martina Stojaković i Larisa Bašić.

    Prisutnima su se obratili potpredsjednica Ekonomskog i socijalnog odbora, Maria Anna Darmanin, te prvi tajnik, Martin Wastlake, koji su se osvrnuli na skori ulazak Hrvatske u EU i na ulozi i izazovima koji će budući hrvatski predstavnici imati u Odborima.

    Prezentaciji su pridonijeli predstavni regionalnih ureda u Bruxellesu te predstavnici Misije RH pri EU, Veleposlanstva RH pri Kraljevini Belgiji, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske turističke zajednice.

    Kroz ovu prezentaciju, s obzirom na skori ulazak Hrvatske u EU, predstavila se Hrvatska u svim svojim aspektima. Od općih morfoloških i zemljopisnih podataka, do kulturnih zanimljivosti, gospodarskih resursa, tradicija te sve do turističkih atrakcija.

    Bila je to i prilika za djelatnike institucija da upoznaju kolege iz različitih hrvatskih tjela koji redovito djeluju u Bruxellesu. Istarska je županija aktiva u Bruxellesu od 2005. godine kada je osnovan Predstavnički ured pri Europskim institucijama.

    16.04.2012.