HR | IT | EN

Europski tjedan 2013. godine

  • U Istarskoj županiji se od 2. do 10. svibnja održava program obilježavanja Europskog tjedna 2013. godine. Iz bogatog programa bismo istaknuli Predstavljanje rezultata Istarske županije na području korištenja EU fondova, koje će se održati u Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Pula u srijedu 8. svibnja u 10 sati. Istarska županija i njezine razvojne agencije predstavit će EU projekte te planove i pripreme za korištenje Strukturnih fondova koji će Hrvatskoj biti dostupni nakon ulaska u Europsku uniju.

    Središnji događaj obilježavanja Europskog tjedna u Istarskoj županiji je svečano otvaranje Centra za EU i međunarodnu suradnju u četvrtak, 9. svibnja, u Kaštelu Bembo u Balama, koje Upravni odjel za međunarodnu suradnju i EU integracije Istarske županije organizira povodom Dana Europe i ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju. U sklopu svečanog otvaranja održat će se Okrugli stol pod nazivom „Uloga regija u Europskoj uniji“.

    Europski tjedan obilježit će i Ured Istarske županije u Bruxellesu organizacijom raznih aktivnosti, a u Puli će se održat i radionice za umirovljenike u sklopu projekta SEED – Speeding Every European Digital, koji provodi UO za međunarodnu suradnju i EU integracije Istarske županije.

    Osim Istarske županije, u programu obilježavanja Europskog tjedna sudjeluju Grad Pula, Grad Buzet, Općina Medulin, Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula, Gimnazija Pula, Srednja škola „Mate Balota“ – Poreč, Osnovna škola „Vazmoslav Gržalja“ Buzet, Dječji vrtić Medulin, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Delegacija Europske Unije u Republici Hrvatskoj, Kulturni klub te Kino Valli.

    Objedinjeni program obilježavanja Europskog tjedna 2013. godine možete pronaći u prilogu te ga objaviti odnosno popratiti događaje koji su Vam od interesa.

    Datoteke vezane uz novost
  • https://localhost:8888/uploads/files/PROGRAM_EUROPSKOG_TJEDNA_2013.pdf
  • 03.05.2013.