HR | IT | EN

Finalna konferencija - prezentacija rezultata projekta I-KEY

  • Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva će u utorak, 24.04.2012. godine u 11:40 sati u prostorima Ekonomskog fakulteta „Dr.Mijo Mirković“ u Puli (dvorana 402) održati Finalnu konferenciju: prezentacija rezultata projekta I-KEY: Istrian Knowledgeable and Experience Youth.

    Projekt Zaklada provodi u suradnji sa partnerima Istarskom županijom i udrugom Informo. Projekt I-KEY financiran je od strane Europske unije, u vrijednosti 138.382,80 EUR-a, a za cilj ima doprinijeti razvoju vještina koje su nužne za poboljšanje zapošljavanja mladih ljudi.

    Sudionici konferencijeće imati priliku preuzeti brošuru „u 4 koraka do posla“ te ostale materijale projekta.

    Od svibnja prošle godine do današnjeg dana kroz obuku je prošlo oko 150 sudionika, koji su kroz organizirane radionice u Puli, Buzetu, Bujama, Pazinu i Labinu kroz trening, ali i kroz praksu na stvarnim poslovnim projektima i volonterstvom u OCD-ima usavršili svoje znanje, te stekli kvalitetnu podlogu koja će im u budućnosti pomoći pri njihovom prvom zapošljavanju.

    Ujedno, Zaklada je izradila i web portal (https://www.ikey.com.hr) na kojem se može pronaći baza poslova za nezaposlene mlade ljude, te je u svrhu jačanja kontakata između mladih ljudi, te javnih i privatnih poduzeća, otvorila i kontakt ured za savjetovanje nezaposlenih ljudi u dobi od 15-24 godine sa sjedištem u Gradu Vodnjanu, na adresi Sv. Katarina 9.

    Uz usavršavanje pisanja životopisa, naučene motivacijske vještine, ostvarena osnovna, ali i napredna znanja o organizacijskom upravljanju, 30 najaktivnijih kandidata steklo je dodatna znanja i dobilo mogućnost usavršavanja na području upravljanja tvrtkama, ljudima, ali i na upravljanju sobom. Uz pomoć Zaklade, kao i nesebičnu pomoć četiri institucije: „Arena mode“ iz Pule, „Casa di Matiki“ – agroturizma iz Žminja, umaške diskoteke „Jimmy Woo“, te Odjela za gospodarstvo Istarske županije polaznici su stekli i praktično iskustvo uvidom u stvarno poslovanje, što će im biti od velikog značaja prilikom njihova prvog zaposlenja.

    Nadalje, četrdeset kandidata dobilo je priliku sudjelovati i u volonterskom programu.

    Osim nositelja i partnera svoj doprinos projektu dali su i Hrvatska gospodarska komora, Županijska komora Pula, Hrvatski zavod za zapošljavanje, područna služba Pula, Sveučilište u Puli, gradovi Buje, Pazin, Buzet i Pula, te mnoge srednje škole te učilišta.

    18.04.2012.