HR | IT | EN

Građanima Istre lakši pristup uslugama javih tijela i informacijama iz Europske unije

  • U Sofiji je 4. i 5. lipnja održan sastanak partnera projekta SEED – Speeding Every European Digital u kojemu Istarska županija sudjeluje kao partner. U projektu surađuju partneri iz Španjolske, Češke, Rumunjske, Bugarske, Malte, Cipra i Hrvatske.

    Projekt sufinancira Europska komisija kroz komponentu za informacijske i komunikacijske tehnologije programa za kompetitivnost i inovacije CIP-ICT PSP.

    Cilj projekta SEED je pružanje građanima javne usluge koristeći informacijske i komunikacijske tehnologije.

    U Istarskoj županiji će se implementirati pilot projekt kojim se želi olakšati istarskim građanima pristup uslugama javne uprave i korisnim informacijama pogotovo o mogućnostima koje pruža Europska unija.

    Odjel za međunarodnu suradnju i europske integracije Istarske županije implementira pilot projekt kroz Predstavnički ured u Bruxellesu gdje je projekt i osmišljen s ciljem izravnog povezivanja istarskih građana sa središtem Europske unije.

    Cilj sastanka u Sofiji bio je educiranje implementacijskih timova pilot projekata o potrebnim tehnologijama i korištenju softvera kojim će se upravljati informativnim interaktivnim kioscima i sustavom ekrana za oglašavanje koji će biti postavljeni i u najposjećenijim lokacijama Istarske županije.

    Sljedeći sastanak partnera projekta održat će se sredinom listopada u Istri prilikom godišnje konferencije Europskih regija za razvoj informacijskog društva, ERIS@. Rovinj će tom prilikom ugostiti najznačajnije europske dionike iz sektora informacijskih i komunikacijskih tehnologija.

    07.06.2012.