HR | IT | EN

Implementacijska radionica za hrvatske partnere u programu IPA Adriatic

Implementacijska radionica za hrvatske partnere s prvog natječaja u programu Jadranska prekogranična suradnja 2007-2013, kojima su odobrena sredstva iz IPA financijskog instrumetna održala se 14. lipnja pri Odjelu za ekonomiju i turizam “Dr. Mijo Mirković” u Puli. U ime Istarske županije sudionike radionice, goste iz Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva te predstavnike Ureda za kontrolu pozdravio je Oriano Otočan, pročelnik županijskog Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i europske integracije.

Otočan je istaknuo kako su planirane dvije implementacijske radionice, osim ove u Puli, jedna bi se trebala održati i u Splitu. Radionica služi da se nadležno tijelo - Ministarstvo za regionalni razvoj, šumarstvo i vodno gospodarstvo u suradnji s Upravljačkim tijelom programa, koji se nalazi u Italiji, u regiji Abruzzo, uputi korisnike kako provoditi implementaciju projekta - regulativa, financijsko izvješćivanje, javna nabava… u cilju da se provedba realizira u skladu s pravilima i zakonom.

Program Jadranska prekogranična suradnja 2007.-2013. vrijedi oko 270 milijuna eura, a prvi Natječaj vrijedio je 75 milijuna eura, dok se drugi natječaj za redovne projekte očekuje uskoro.

U prvom natječaju Istarskoj županiji prihvaćena su 33 projekta, Hrvatska je partner u 28 projekata, a istarski partneri su u 15 projekata. Sredstva za Hrvatsku premašuju 13 milijuna eura, od koji će u Istru doći oko 4.7 milijuna eura kada se implementiraju projekti.

15.06.2011.