HR | IT | EN

Iskustva Istre u HRT emisiji “Putem europskih fondova”

  • U petak, 17. veljače 2012. na Prvom programu HRT-a emitirana je emisija “Putem europskih fondova”, a tema emisije je “Istra - uspješna regija u povlačenju sredstava iz EU fondova”.

    U emisiji su gostovali Oriano Otočan, v.d. pročelnika Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i EU integracije Istarske županije, koji je predstavio aktivnosti Istarske županije u kandidiranju i implementaciji projekta iz EU fondova, kao i pripremi za Strukturne fondove.

    Važnost pravovremene pripreme za korištenje Strukturnih fondova Istarska županija pokazala je kroz projekt Priprema Istre za Strukturne fondove financiran iz Srednjoeuropske inicijative CEI. U sklopu projekta održan je program edukacije za 36 sudionika iz javnog, privatnog i civilnog sektora sa područja Istarske županije koji su u 5-mjesečnom ciklusu stručnih predavanja usvojili nova znanja i vještine o EU programima, posebice o IPA Instrumentu Pretpristupne pomoći, Programima Zajednice, Strukturnim fondovima, te upravljanju projektnim ciklusom.

    Tamara Kiršić iz Istarske razvojne agencije IDA d.o.o. predstavila je rad te županijske institucije koja je do sada implementirala 16 projekata a trenutno provodi 7 projekata financiranih iz EU sredstava.

    Emisija “Putem europskih fondova” gledatelje informira i educira o fondovima i programima Europske unije u Republici Hrvatskoj te institucijama uključenim u pripremu i provedbu tih programa. Prikazuje iskustva korisnika projekata financiranih sredstvima EU-a u Hrvatskoj, rezultate projekata, daje informacije o otvorenim natječajima i upućuje gledatelje na relevantne web stranice.

    Emisiju možete pogledati ovdje.

    20.02.2012.