HR | IT | EN

Istarska županija predstavljena posjetiteljima Dana Grada Bruxellesa

  • U nedjelju, 5. svibnja povodom proslave Dana Grada Bruxellesa, poznatijem pod imenom Dan Irisa, održana je velika manifestacija različitih tematika i sadržaja na ulicama i trgovima diljem grada.

    Ove je godine, po prvi puta, organiziran i događaj European Village ili Europsko selo na kojem je predstavništvo Istarske županije u Bruxellesu u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom imalo priliku predstaviti turističku ponudu Istre kao i dijeliti informacije o istarskim izvornim proizvodima.

    Uz Europske institucije koje su predstavljale svoje najuspješnije projekte, Istarska je županija odabrana kao uzorna europska regija te uz EU institucije, jedina dobila priliku predstaviti svoju kulturološku, turističku i povijesnu sliku kao i uspjehe u razvoju regije kroz EU projekte.

    Zahvaljujući i odličnoj povezanosti Belgije i Istre na štandu su se okupili mnogi koji nadolazeće ljeto planiraju provesti upravo u nekom od istarskih gradova ili obilazeći čitav poluotok. Popularnosti Istre doprinio je i skorašnji ulazak Hrvatske u Europsku uniju te u glavnom Europskom gradu mnogi žele upoznati novu zemlju članicu i njene znamenitosti.

    Posjetitelji su pokazali veliki interes za turističku kao i gurmansku ponudu Istarske županije, a po tom pitanju dobili su pregršt informacija o tradicionalnim proizvodima i načinima proizvodnje u očekivanju da Istarksi pršut dobije Europsku oznaku izvornosti a meso istarskog goveda kao i vina, tartufi i maslinova ulja osvoje europska tržišta.

    06.05.2013.