HR | IT | EN

Istarska županija sudjelovat će u Bruxellesu na manifestaciji Open Doors Day

  • Svake godine Europa slavi svoj dan 9. svibnja, stoga se povodom toga dana u svim sjedištima europskih institucija diljem Europe održava manifestacija pod nazivom Open Doors Day/Dan otvorenih vrata. Ovom prilikom europske institucije otvaraju svoja vrata svim zainteresiranim građanima kako bi se na interaktivni način upoznali upravo s EU institucijama. Navedena manifestacija ove će se godine održati u središtu Europe, odnosno u Bruxellesu, u subotu 17. svibnja 2014. godine.

    Istarska županija i ove je godine izabrana kao jedna od 31 europskih regija koja će svoju turističku, gastronomsku i kulturnu ponudu te značajne EU projekte i dostignuća predstaviti u Odboru regija Europske unije. Na ovaj se način već godinama Istra predstavlja tisućama europskih građana te svim zainteresiranim dionicima koji obilaze EU institucije.

    Odbor regija je savjetodavno tijelo Europske unije koje zastupa interese europskih regija i gradova te upravo zato pruža mogućnost jedinicama lokalne i regionalne samouprave da se ovom prilikom predstave u prostorima koji Odbor njima stavlja na raspolaganje.

    Više informacija na: https://europa.eu/about-eu/basic-information/symbols/europe-day/index_en.htm.

    15.04.2014.