HR | IT | EN

Istarsko izaslanstvo posjetilo talijansku regiju Friuli – Venezia Giulia

  • Autonomna talijanska regija Friuli - Venezia Giulia ugostila je danas sadržajno i brojno značajno izaslanstvo Istarske županije u sjedištu regije Friuli – Venezia Giulia u Trstu. Predsjednik regije Friuli-Venezia Giulia Renzo Tondo je župana Ivana Jakovčića i izaslanstvo Istarske županije dočekao uz pun sastav regionalnog poglavarstva i pročelnike.

    Uz predsjednika talijanske regije Friuli-Venezia Giulia Tonda na susretu su bili Angela Brandi, pročelnica za rad i zapošljavanje, obrazovanje, trgovinu i rodnu ravnopravnost, Elio De Anna pročelnik za kulturu, Roberto Molinaro za školstvo, visoko školstvo, istraživanje, obitelj i udruživanje, Vladimir Kosic pročelnik za zdravstvo, socijalnu integraciju i socijalne politike, Claudio Violino pročelnik za ruralne, poljoprivredno-prehrambene i šumske resurse i Federica Seganti pročelnica za malo poduzetništvo i obrtništvo.

    Uz župana Istarske županije Ivana Jakovčića bili su zamjenici župana Viviana Benussi i Vedran Grubišić, načelnik Uprave Istarske županije Valerio Drandić, pročelnik Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i europske integracije Oriano Otočan, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Alen Damijanić, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo Sonja Grozić-Živolić, pročelnik Upravnog odjela za turizam Branko Curić i pročelnik Upravnog odjela za kulturu Vladimir Torbica.

    Pored pročelnika i upravnih odjela u Trstu su se susreli predstavnici važnih institucija poput gospodarskih komora, regionalnih zdravstvenih ustanova, sveučilišta, agencija i drugih, koji su do završetka radnog dana radili za tematskim okruglim stolovima.

    Na bilateralnim susretima predsjednici regija Jakovčić i Tondo potpisali su Sporazum o suradnji Istarske županije i talijanske autonomne regije Friuli-Venezia Giulia.

    Naši su glavni ciljevi osnažiti prijateljske odnose i suradnju sa susjednom regijom Friuli – Venezia Giulia, izjavio je župan Istarske županije Ivan Jakovčić i naglasio kako su ljudi iz Istarske županije i talijanske regije Friuli povijesno i svakodnevno upućeni jedni na druge te kako će nas zajednička budućnost u Europskoj uniji još više zbližiti.

    Dvoje predsjednika Tondo i Jakovčić najavili su oživljavanje projekta Jadransko-Jonske euroregije.

    15.03.2011.