HR | IT | EN

Izašla brošura „EU projekti u Istri“

  • U izdanju Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i EU integracije Istarske županije, 14. studenog je izašla brošura „EU projekti u Istri“. Publikacija donosi pregled 18 uspješnih projekata u kojima su sudjelovali svi Upravni odjeli Županije, kao i Istarska razvojna agencija - IDA, Istarska regionalna energetska agencija - IRENA, Agencija za ruralni razvoj Istre - AZRRI i druge.

    Prema riječima Oriana Otočana, pročelnika Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i EU integracije Istarske županije, od ukupno 155 projekata u kojima sudjeluju kao partneri razni istarski subjekti, Istarska županija i druge županijske institucije sudjeluju u 94 projekta što predstavlja otprilike dvije trećine projekata koji se implementiraju na području Istarske županije.

    Najviše je projekta realizirano u području održivog razvoja, zaštite okoliša, ruralnog razvoja, poticanja malog i srednjeg poduzetništva, turizma, kulture i civilnog društva. Također, u posljednje vrijeme uspješno su kandidirani i projekti u području edukacije i usavršavanja o europskim pitanjima, manjinskih prava, istraživanja i razvoja, obnovljivih izvora energije, informacijskog društva. Jedan dio tih projekta javnost ima prilike upoznati putem ove publikacije.

    Datoteke vezane uz novost
  • https://localhost:8888/uploads/files/Brosura_EU_projekti_u_Istri.pdf
  • 15.11.2011.