HR | IT | EN

Jačanje gospodarske i kulturne suradnje Istarske županije i AP Vojvodine

  • U sklopu manifestacije Dani Istre u Vojvodini pročelnik UO za međunarodnu suradnju i europske integracije Istarske županije Oriano Otočanu se u petak, 16. studenoga u Novom Sadu sastao s Branislavom Bugarskim, članom Izvršnog vijeća Autonomne pokrajine Vojvodine za međunarodnu suradnju i lokalnu samoupravu, i njegovim suradnicima.

    Razgovarali su o nastavku uspješne kulturne i gospodarske suradnje Istarske županije i AP Vojvodine, kao i o projektima financiranim iz EU fondova. Tema razgovora također su bili uspješni primjeri iz prakse Istarske županije u kandidiranju projekata kroz EU fondove.

    Otočan je izlaganjem u Odboru za međunarodnu suradnju skupštine AP Vojvodine predstavio rad Istarske županije na području europskih integracija i EU fondova, a kao predsjednik ALDA-e (Asocijacije agencija lokalne demokracije) izložio je koncept funkcioniranja ove organizacije i ciljeve kojima ona teži.

    U nastavku boravka u Novom Sadu, Otočan se susreo sa Predsjednikom skupštine AP Vojvodine Ištvanom Pastorom, nakon čega je posjetio Agenciju lokalne demokracije u Subotici.

    Tradicionalna manifestacija Dani Istre u Vojvodini održala se 16. i 17. studenoga 2012. godine, a programi ove kulturne, turističke i zabavne priredbe koja prezentira Istru i njezino umjetničko stvaralaštvo, turističku ponudu, te kulturnu i gastronomsku tradiciju, ponuđeni su publici u Novom Sadu, Zrenjaninu i Subotici.

    21.11.2012.