HR | IT | EN

Javni poziv za dodjelu sredstava udrugama za međunarodne aktivnosti i sufinanciranje projekata

Upravni odjel za međunarodnu suradnju i europske poslove Istarske županije poziva udruge koje su programski usmjerene na provedbu međunarodnih aktivnosti, te pripremu i implementaciju projekata sufinanciranih sredstvima Europske unije i drugih programa međunarodne suradnje, da se prijave na Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu sredstava udrugama za međunarodne aktivnosti i sufinanciranje projekata odobrenih za financiranje u okviru programa EU i drugih programa za 2016. godinu.

Udruge se mogu prijaviti projekte iz sljedećih prioritetnih područja:

a) Prioritetno područje I. - međunarodne aktivnosti udruga,

b) Prioritetno područje II. - sufinanciranje projekata udruga odobrenih za financiranje u okviru programa Europske unije i drugih programa međunarodne suradnje.

Prioritetno područje I. obuhvaća sljedeće aktivnosti udruga:

  • umrežavanje udruga s međunarodnim udrugama,
  • edukaciju članova udruga u inozemstvu na temu politika Europske unije, te pripreme i provedbe projekata sufinanciranih iz sredstava Europske unije i drugih programa međunarodne suradnje,
  • sudjelovanje članova udruga na međunarodnim događanjima s ciljem promicanja istarskog kulturnog identiteta.

Ukupno planirana vrijednost Javnog poziva za 2016. godinu iznosi 150.000,00 kuna. Navedeni iznos sredstava bit će raspoređen u sljedećim prioritetnim područjima:

  • Prioritetno područje I. u ukupnom iznosu od 50.000,00 kuna,
  • Prioritetno područje II. u ukupnom iznosu od 100.000,00 kuna.

Javni poziv otvoren je od 7. ožujka do 7. travnja 2016. godine.

Tekst Javnog poziva i natječajna dokumentacija nalaze se na web stranici Istarske županije: https://www.istra-istria.hr/index.php?id=4572

07.03.2016.