HR | IT | EN

Javni poziv mladima na trening “Edukacijom do aktivizma”

  • Centar za mlade Pula objavio je javni poziv mladim ljudima da se jave na trening “Edukacijom do aktivizma”, koji će se održati od 19. do 23. sijecnja 2011. u Crikvenici. Javni poziv je otvoren za sve mlade s područja Istarske županije, u dobi od 15 do 30 godina. Ova se aktivnost odvija u sklopu projekta “partnerSHIP for EU” financiranom od strane Europske komisije kroz program “Mladi na djelu” preko Agencije za mobilnost i programe EU. Partneri u ovom projektu su udruga ZUM, Vijeće mladih Istarske županije, Vijeće mladih grada Barcelone i Vijeće mladih grada Badalone.

    “Partnership for the EU” je projekt Udruge ZUM iz Pule, Vijeća mladih Istarske županije i španjolskih partnera - Vijeća mladih grada Barcelone i Vijeća mladih grada Badalone. Započeo je 1. listopada 2010. godine, a trajat će ukupno 11 mjeseci. Aktivnosti unutar projekta su usmjerene prema 16 mladih sudionika iz Španjolske i Hrvatske. Projekt je fokusiran na izgradnju kapaciteta mladih o politici za mlade u Hrvatskoj i EU, o aktivizmu, javnom zagovaranju, timskom radu i aktivnom građanstvu.

    Povećana razina komunikacije među partnerima, aktivno sudjelovanje i timski rad sudionika direktno će utjecati na jačanje kapaciteta mladih te organizacija mladih i za mlade, osvijestit će ih i educirati o važnosti sudjelovanja u procesima donošenja odluka, o politici za mlade na lokalnoj, nacionalnoj i europskoj razini, ostvariti europsku suradnju u radu s mladima te na taj način razviti sustave podrške za različite aktivnosti mladih.

    Svrha treninga jest izgraditi mrežu za razvoj i razmjenu mladih ljudi, ideja, dobrih praksi i znanja u politici za mlade. Želimo pridonijeti razvoju kvalitetne i sustavne podrške za aktivnosti mladih i organizacije civilnog društva koje se bave mladima.

    Trening će se održati od 19. do 23. siječnja 2011. u Crikvenici. Namijenjen je mladima u dobi od 15 do 30 godina, aktivnima u Istarskoj županiji kroz formalni ili neformalni oblik angažmana: incijative, udruge, klubovi mladih, savjeti mladih, učenička vijeća, pomlaci političkih stranaka i drugih organiziranih struktura mladih i za mlade iz Istarske županije, ali i pojedincima/kama koji/e žele dati svoj doprinos razvoju sektora mladih u Županiji.

    Teme koje će biti obrađene na treningu su sljedeće:

    - upoznavanje i očekivanja,

    - komunikacija,

    - timski rad i umrežavanje,

    - izgradnja partnerstva,

    - europska politika za mlade,

    - politika za mlade u Republici Hrvatskoj,

    - politika za mlade Istarske županije,

    - aktivizam mladih,

    - praktičan rad: izrada „Deklaracije o važnosti uspostave partnerskog odnosa predstavnika mladih i predstavnika lokalnih vlasti“ (dokument pripremljen od strane sudionika/ca treninga kojim će se postaviti temelj za budući dijalog između mladih i donositelja odluka na županijskoj razini.

    Sudionici/e treninga, koji budu odradili/e sve gore navedene obveze, poštujući rokove, upute trenera i mentora te standarde kvalitete koji će biti unaprijed određeni i prezentirani tijekom treninga, odlaze na studijski posjet u Španjolsku kako bi upoznali institucionalni okvir španjolske politike za mlade te funkcioniranje sektora mladih. Presudni kriterij selekcije kandidata/kinja koji odlaze na studijski posjet je kvaliteta analize provedbe politike za mlade u lokalnoj zajednici koju procjenjuje tim udruge ZUM i partneri. Broj sudionika treninga je ograničen. Na treningu može sudjelovati 10 osoba. Svi troškovi smještaja, prijevoza i prehrane će biti pokriveni od strane organizatora. Više informacija možete saznati na www.mladipula.org, pozivom na broj 099/2116552 ili putem e-maila info@mladipula.org.

    29.11.2010.