HR | IT | EN

Javni poziv za sufinanciranje projekata organizacija civilnoga društva u okviru programa EU

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske raspisao je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za sufinanciranje projekata organizacija civilnoga društva ugovorenih u okviru programa Europske unije za 2011. godinu.

Na javni poziv se može prijaviti organizacija civilnoga društva s pravnim statusom udruge, koja je registrirana i djeluje u Republici Hrvatskoj i koja djeluje u svojstvu nositelja projekta ugovorenog s Europskom komisijom ili provedbenom agencijom. Na ovaj Poziv može se prijaviti organizacija civilnoga društva s pravnim statusom udruge, koja je registrirana i djeluje u Republici Hrvatskoj, koja na projektu u sklopu IPA programa Prekogranične suradnje i programa Višekorisničke IPA-e djeluje u svojstvu partnera iz Hrvatske.

Iznimno, na ovaj Poziv mogu se prijaviti i ostale organizacije civilnog društva (npr. zaklade, sindikati, privatne ustanove itd.) koje djeluju u svojstvu nositelja projekta.

Zahtjev za sufinanciranje može se zatražiti za projekte ugovorene u sklopu sljedećih natječaja i programa koji podržavaju razvoj civilnoga društva: IPA 2008 – I. komponenta; IPA 2009 – I. i IV. komponenta; IPA Prekogranična suradnja; Europa za građane; Mladi na djelu; PROGRESS; Zdravstvo; Europski instrument za demokraciju i ljudska prava (EIDHR); IPA INFO; Višekorisnička IPA.

Zahtjev za sufinanciranje podnosi se na obrascukoji se može preuzeti sa web stranica Ureda za udruge. U tijeku kalendarske 2011. godine istoj organizaciji kao podnositelju zahtjeva mogu se sufinancirati najviše 3 projekta. Zahtjeve za sufinanciranje procjenjivat će Povjerenstvo koje imenuje predstojnik Ureda za udruge.

Postupak dodjele i isplate sredstava za sufinanciranje projekata organizacija civilnoga društva odvija se prema Pravilima za sufinanciranje projekata organizacija civilnoga društva ugovorenih u okviru programa Europske unije za 2011. godinu. Javni poziv otvoren je do 31. prosinca 2011. godine.

29.04.2011.