HR | IT | EN

Mreža regionalnih i lokalnih predstavništva iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije

  • U četvrtak, 17 ožujka, u Bruxellesu, održao se prvi sastanak predstavnika regionalnih i lokalnih vlasti iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Cilj sastanka, bio je predstavljanje iskustava u području međunarodne suradnje i Europskih integracija te jačanje partnerskih odnosa kroz uspostavljanje neformalne mreže predstavničkih ureda.

    Sudjelovanje u radu Europskih institucija, pogotovo kroz aktivnosti Odbora regija potaknule su razmjenu iskustava i dobrih praksi, interculturalni dialog i partnerstvo Kantona Sarajevo i sarajevske razvojene agencije SERDA, Republike Srpske, gradova Niš i Kragujevac sa opčinama Šumadije te Istarske županije.

    Ova će predstavništva, surađivati pri organizaciji manifestacije Open Days 2011., u sklopu konglomerata za Jadransko-Ionsku makroregiju kojeg predvode talijanska regija Marche i Istarska županija.

    Kroz bolju suradnju predstavništva u Bruxellesu cilja se proširenju partnerskih odnosa koji su se ostvarili kroz bilateralne sporazume i Europske projekte te kroz redovne sastanke, razmjenu informacija, kontakata i zajednički kalendar relevantnih institucionalnih događanja u Bruxellesu želi se konkretno poboljšati efikasnost rada i pristup Europskim institucijama.

    18.03.2011.