HR | IT | EN

Na Okruglom stolu u Vinkovcima predstavljena iskustva Istarske županije u europskim integracijama

  • U velikoj vijećnici Vukovarsko-srijemske županije u Vinkovcima 15. studenoga 2013. održan je Okrugli stol na temu “Prava građana u Europskoj uniji i uloga lokalne i regionalne vlasti”, na kojem je gostovao Oriano Otočan, pročelnik za međunarodnu suradnju i europske poslove Istarske županije.

    Osvrnuo se na iskustva Istarske županije o europskim integracijama, na značajnije projekte vezane za poticanje građanske uključenosti u bilo koji oblik djelovanja u zajednici te u korištenje EU fondova. Ujedno je predstavio rad Asocijacije agencija lokalne demokracije (ALDA).

    Cilj održavanja Okruglog stola je bio prezentirati EU politike o ljudskim pravima koje se odnose na zaštitu građanskih, političkih, ekonomskih, socijalnih i kulturnih prava te istaknuti ulogu i odgovornost lokalnih i regionalnih vlasti u stvaranju povoljne klime za povišenje građanskog aktivizma.

    Sudjelovali su i predstavnici lokalne i regionalne vlasti, predstavnici regionalnih razvojnih agencija te brojni zainteresirani građani. Okrugli je stol jedna od aktivnosti projekta „U srcu Europe“ koju je organizirala Vukovarsko-srijemska županija u suradnji s Europskim domom Slavonski Brod.

    Okrugolm stolu prethodio je posjet pročelnika Otočana i talijanskog izaslanstva, predvođenog predsjednikom Skupštine Autonomne regije Friuli Venezia Giulia Francom Iacopom, Vukovarsko-srijemskoj županiji. Delegaciju su dočekali župan Božo Galić i zamjenik župana Željko Cirba sa suradnicima.

    17.11.2013.