HR | IT | EN

Najavljen Kick-off sastanak programa INTERREG Italija-Hrvatska

  • Program prekogranične suradnje INTERREG Italija-Hrvatska, zajedno s predstavnicima Europske komisije i nacionalnim vladama zemalja članica, najavljuje Kick-off sastanak koji će se 7. i 8. studenoga 2016. održati u Veneciji. Ovaj sastanak službeni je početak Programa Italija-Hrvatska u programskom razdoblju 2014.-2020., te prilika za raspravu o potencijalima koje nudi prekogranična suradnja, s ciljem zajedničkog suočavanja s izazovima i istraživanja potencijalnih prilika.

    Rad plenarne sjednice započet će u ponedjeljak, 7. studenoga govorima visokih dužnosnika Europske unije i zemalja članica, nakon čega će uslijediti sesija posvećena drugim prekograničnim pomorskim programima na programskom području i šire, na kojoj će se raspravljati i naglasiti komplementarnost, sinergija i mogućnosti.

    U utorak, 8. studenoga fokus će biti na tehničkim pitanjima provedbe Programa. Članovi Zajedničkog tajništva će potencijalnim prijaviteljima pružiti tehničke informacije o prvom pozivu na dostavu projektnih prijedloga, kako bi pripremili relevantne aplikacije i kvalitetne projektne prijedloge. Ujedno će se održati radionica tematske paralelne potrage za partnerima (tematski ciljevi: plave inovacije, sigurnost i otpornost, okoliš i kulturna baština i pomorski prijevoz) i generiranja ideja.

    Detaljniji program Kick-off sastanka, registracija sudionika i praktične informacije uskoro će biti objavljeni na službenoj stranici Programa: www.italy-croatia.eu.

    Za one koji su zainteresirani za praćenje sastanka, a neće biti u mogućnosti sudjelovati, moći će gledati web-streaming plenarnih sjednica oba dana.

    13.10.2016.