HR | IT | EN

Natječaj Saveza Alpe-Jadran za sufinanciranje projekata iz zajedničkog proračuna

  • Savez Alpe-Jadran raspisao je natječaj za sufinanciranje projekata iz zajedničkog proračuna Saveza. Moguće je financirati projekte koji se provode na području svih članica Saveza pa tako i Istarske županije. Isto tako, moguće je sufinanciranje pripreme projekata za kandidiranje za financijska sredstva iz drugih izvora Europske unije.

    Savez je osnovan krajem 2013. godine u Klagenfurtu, Austrija. Članovi ovog Saveza su pokrajine Carinthia, Styria i Burgenland iz Austrije, Istarska, Karlovačka, Krapinsko-zagorska, Koprivničko-križevačka, Međimurska, Varaždinska te Virovitičko-podravska županija iz Hrvatske, Republika Slovenija i mađarska županija Vas.

    Savez Alpe-Jadran ima tematske koordinacijske točke (TCP) koje pokrivaju 11 područja. Projekti koji se prijavljuju za financiranje mogu pokrivati bilo koju od tih 11 tema odnosno područja. Područja su: poljoprivreda i zavičajna baština; kultura; prevencija katastrofa; gospodarstvo; energija i okoliš; jednake mogućnosti; Europa; zdravstvena zaštita; visoko obrazovanje; inkluzija; mobilnost; sport i turizam.

    Kroz ovaj poziv financiraju se sljedeće kategorije projekata:

    1. Pripremni troškovi projekta – troškovi pripreme i prijave projekata na odgovarajuće fondove i programe Europske unije. Maksimalan iznos sufinanciranja je 5.000,00 EUR; a u projektima moraju sudjelovati najmanje 3 subjekta iz 3 različite države članice Saveza.

    2. Zajednički projekt – maksimalan iznos sufinanciranja je 4.000,00 EUR ili 20% od ukupnih troškova projekta. U zajedničkim projektima moraju sudjelovati najmanje 3 subjekta iz 3 različite države članice Saveza;

    3. Zahtjev za pokroviteljstvom – pokroviteljstvo je podržano sa 500,00 EUR. Moraju sudjelovati najmanje 2 subjekta iz dvije različite države članice Saveza.

    Relevantni kriteriji za odobravanje projekata su broj redovnih članova kao partnera uključenih u projekt, očekivana dodana vrijednost projekta za cijeli Savez Alpe-Jadran, te broj očekivanih aktivnih sudionika u samom projektu.

    Prijavni obrazac u prilogu potrebno je ispuniti podacima o projektu na engleskom jeziku, te ga poslati resornoj koordinacijskoj točki do 06. listopada 2015. godine. Popis i kontakti koordinacijskih točaka dostupni su na sljedećoj web adresi: https://www.alps-adriatic-alliance.org/organization-and-addresses/thematic-coordination-points/ kao i u prijavnom obrascu. Odluku o odabiru projekata za financiranje donosi Upravni odbor Saveza Alpe Adria.

    Za više informacija o natječaju možete se obratiti resornim koordinacijskim točkama, kao i Istarskoj županiji u Upravni odjel za međunarodnu suradnju i europske poslove, telefon 052/351-486 ili na e-mail anamaria.skopac@istra-istria.hr .

    Datoteke vezane uz novost
  • https://localhost:8888/uploads/files/AAA-Application_for_funding_032015_v3b.docx
  • 09.09.2015.