HR | IT | EN

Natječaj za polaznike programa EuroMed-Scola

  • Delegacija Europske unije u Republici Hrvatskoj poziva zainteresirane hrvatske srednjoškolce u dobi od 16 do 18 godina da se prijave za sudjelovanje u programu Europskog parlamenta „EuroMed-Scola“ koji će se održati u Strasbourgu od 12. do 14. studenog 2011. Rok za podnošenje prijava je 21. rujna 2011. u 24.00h.

    Cilj programa EuroMed-Scola je promicanje uključenosti mladih u politiku putem simulacije rada Parlamentarne skupštine Unije za Mediteran. EuroMed-Scola okuplja srednjoškolce iz 27 zemalja Europske unije i partnerskih zemalja članica Unije za Mediteran (Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Monako i Crna Gora). Program također ima za cilj poticanje dijaloga i poštivanja raznolikosti te stjecanje obrazovanje iz područja demokracije, ljudskih prava i temeljnih sloboda, tolerancije i mirnog rješavanja sukoba.

    Sudionici će biti podijeljeni u pet parlamentarnih odbora ustrojenih prema modelu Parlamentarne skupštine Unije za Mediteran (politički odbor, odbor za gospodarstvo, odbor za kulturu, odbor za zaštitu okoliša i odbor za ženska pitanja). Sastavljat će rezolucije i usvajati ih na plenarnoj sjednici. Jedan izvjestitelj iz svakog odbora imat će priliku izvijestiti predsjednika Europskog parlamenta Buzeka o rezultatima rada odbora, koje će predsjednik Buzek predstaviti na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta. Radni jezici programa su engleski, francuski i arapski (prevođenje je osigurano samo za ta tri jezika).

    Organizator pokriva troškove međunarodnog prijevoza (karte za ekonomsku klasu), prijevoza po dolasku u Strasbourg, smještaj do 3 noći (ovisno o datumu povratka) i obroke navedene u programu.

    Prijaviti se mogu učenici srednjih škola Republike Hrvatske u dobi između 16 i 18 godina (u trenutku održavanja programa u Strasbourgu kandidati ne smiju imati manje od 16 i više od 18 godina).

    • Kandidati moraju poznavati barem jedan od radnih jezika programa (engleski, francuski ili arapski) o čemu moraju priložiti potvrdu.
    • Kandidati moraju biti društveno angažirani u jednom ili više od sljedećih područja: ljudska prava, temeljne slobode, promicanje tolerancije ili mirno rješavanje sukoba o čemu moraju priložiti potvrdu odgovarajućih institucija ili nevladinih udruga. S obzirom da je 2011. godina u Europskoj uniji proglašena Europskom godinom volontiranja, dodatne će bodove nositi i volonterski angažman općenito za što kandidati također moraju dostaviti adekvatnu potvrdu.
    • Kandidati su također obvezni uključiti pismo motivacije na jednom od radnih jezika (engleski, francuski i arapski) u prijavu na natječaj.Prijava na natječaj vrši se putem obrasca kojeg možete preuzeti na dnu stranice.
    • Prijave se šalju elektroničkom poštom na adresu: info@euic.hr najkasnije do srijede, 21. rujna 2011. u 24.00h.

    Prijave na natječaj evaluirat će tročlani selekcijski odbor. Rezultati natječaja bit će objavljeni u ponedjeljak, 26. rujna 2011. godine, na web stranicama Delegacije .

    Datoteke vezane uz novost
  • https://localhost:8888/uploads/files/Prijavni_obrazac.doc
  • 02.09.2011.