HR | IT | EN

Objavljen natječaj za sudjelovanje u programu Eurodyssee u 2016. i 2017. godini

  • Upravni odjel za međunarodnu suradnju i europske poslove Istarske županije objavio je Natječaj za prikupljanje prijava radi utvrđivanja liste kandidata za sudjelovanje na programu Eurodyssée za 2016. i 2017. godinu. Eurodyssée/Eurodyssey je međunarodni program razmjene mladih između regija članica Skupštine europskih regija (Assembly of European Regions - AER) koji mladima u dobi od 18 do 30 godina omogućava stjecanje profesionalnog iskustva na različitim područjima djelovanja. Program traje od 3 do 6 mjeseci, a osim profesionalnog usavršavanja mladima se omogućuje i učenje ili usavršavanje stranog jezika. Više informacija o programu: www.eurodyssee.eu.

    Postupak prikupljanja prijava i provjere kandidata, te predlaganja liste kandidata provodi Povjerenstvo za provedbu postupka natječaja. Listu kandidata usvaja župan Istarske županije, a konačni odabir kandidata obavlja regija domaćin. Lista kandidata vrijedi do objave novog natječaja. Kandidat ima pravo sudjelovanja u programu Eurodyssée samo jedanput.

    Pravo podnošenja prijava na natječaj imaju slijedeće osobe:

    • koje nisu mlađe od 18 niti starije od 30 godina
    • koje imaju hrvatsko državljanstvo i prebivalište na području Istarske županije
    • koje imaju završeno srednje, više ili visoko obrazovanje
    • koje poznaju jedan svjetski jezik (engleski, francuski, španjolski ili talijanski)

    Napomena: pojedine europske regije posebno uvjetuju da kandidat poznaje jezik govornog područja regije u koju se upućuje.

    Uz prijavu na natječaj kandidati trebaju dostaviti:

    • životopis (Europass obrazac na hrvatskom jeziku)
    • presliku domovnice i osobne iskaznice
    • presliku svjedodžbe o završenom srednjem ili višem obrazovanju ili presliku diplome o završenom visokom obrazovanju
    • presliku potvrde o poznavanju stranog jezika (ako je kandidat pohađao tečaj stranog jezika)
    • pismo motivacije s navodom o tome u koju bi regiju kandidat želio biti upućen na program, te na kojem području bi se želio profesionalno usavršavati (npr. turizam, informatika, kultura, mediji, prosvjeta, poljoprivreda, socijalna skrb i sl.).

    Prijave s prilozima dostavljaju se isključivo poštom u roku od 15 dana od dana objave na adresu:

    ISTARSKA ŽUPANIJA

    Upravni odjel za međunarodnu suradnju i europske poslove

    (za natječaj - Eurodyssée program)

    Flanatička 29

    52100 Pula

    Natječaj je otvoren od 5. do 20. studenoga 2015.

    Nepotpune i nepravodobne prijave neće se razmatrati. Za kandidate koji ispunjavaju formalne uvjete provest će se testiranje, putem pismenog testiranja i intervjua, radi utvrđivanja liste kandidata. Kandidati koji su prošli testiranje na prošlom natječaju nisu dužni ponavljati testiranje već je dovoljno da pošalju svoju prijavu. Vrijeme i mjesto održavanja testiranja bit će objavljeno na web-stranici Istarske županije www.istra-istria.hr

    06.11.2015.