HR | IT | EN

Odobrena tri nova EU projekta iz Europskog socijalnog fonda prijaviteljima iz Istarske županije

  • Svečano potpisivanje ugovora o dodjeli sredstava iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Poziva "Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“ u okviru Komponenti 1 i 2 iz Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ održano je 14. svibnja 2018. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

    Ministar rada i mirovinskoga sustava mr.sc. Marko Pavić i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar uručili su 55 ugovora vrijednih više od 71 milijuna kuna lokalnim inicijativama za poticanje zapošljavanja.

    Prijaviteljima iz Istarske županije odobrena su tri projekta i to projekt REI II Istarske županije u iznosu od 1.943.942,76 kn, projekt „EduIT – Jačanjem informatičkih vještina do zanimanja budućnosti“ Politehnike Pula – Visoke tehničko-poslovne škole s pravom javnosti u iznosu 835.609,74 kn te projekt „Istarska mreža znanja“ Otvorenog učilišta Diopter Pula u iznosu od 994.350,36 kn.

    Na projektu REI II Istarskoj županiji projektni su partneri Istarska razvojna agencija IDA d.o.o., Hrvatska obrtnička komora - Obrtnička komora Istarske županije, Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područni ured Pula, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Politehnika Pula – Visoka tehničko-poslovna škola s pravom javnosti te Sveučilište Jurja Dobrile u Puli - Studentski centar Pula. Partneri Politehnici Pula na projektu „EduIT – Jačanjem informatičkih vještina do zanimanja budućnosti“ su: Istarska županija, Istarska razvojna agencija d.o.o., Studentski centar Pula i Hrvatska obrtnička komora Pula.

    Program "Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja" usmjeren je na razvoj lokalnih partnerstva za zapošljavanje u cilju prevladavanja regionalnih i lokalnih različitosti te poticanje partnerskog pristupa u pripremi i donošenju politika vezanih uz stvaranje i jačanje ljudskih potencijala u skladu s lokalnim potrebama na tržištu rada.

    16.05.2018.