HR | IT | EN

Održan trening profesora u sklopu projekta WALK THE GLOBAL WALK

  • U sklopu aktivnosti europskog projekta WALK THE GLOBAL WALK, u Centru za EU i međunarodnu suradnju u Puli, jučer je održan trening za profesore istarskih srednjih škola. Profesori su imali priliku upoznati se s metodologijom edukativnih radionica o Ciljevima održivog razvoja (COR) te dobiti informacije na temu ovogodišnjeg COR-a u fokusu „Održivi gradovi i zajednice“.

    Trening je održan u organizaciji Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i EU poslove Istarske županije u suradnji s Udrugom Suncokret iz Pule, a sudjelovalo je 15 profesora iz jedanaest škola.

    Edukativne radionice, koje će edukatori iz Udruge Suncokret uz podršku profesora održati u školama sastoje se od niza različitih aktivnosti na temelju (neformalne) aktivne i participativne metodologije učenja radi poticanja angažmana učenika.

    Provedbom edukativnih radionica i ostalih projektnih aktivnosti želi se razviti kritička svijest mladih o miru, ljudskim pravima i razvojnim pitanjima s kojima se suočava svijet te potaknuti i nadahnuti mlade da šire tu svijest među svojim vršnjacima. U planu je u tri godine trajanja projekta u projekt uključiti 45 profesora te 900 srednjoškolaca iz Istarske županije.

    Projekt WALK THE GLOBAL WALK financiran je iz programa Europske komisije EuropeAid - “Raising public awareness of development issues and promoting development education in the European Union”, a traje od prosinca 2017. do prosinca 2020. godine. Proračun projekta iznosi 3.180.083,93 eura, od čega je oko 185.000,00 € za Istarsku županiju. Predlagatelj projekta je Regija Toscana, a provodi ga u suradnji sa 19 partnera iz 11 zemalja.

    03.10.2018.