HR | IT | EN

Održan Okrugli stol u sklopu europskog projekta “Mode for Success - M4S”

  • U sklopu provedbe projekta “Mode for Success - M4S”, u srijedu, 6.veljače 2013. godine, u Školi za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula održan je Okrugli stol na temu “Modernizacija školskih kurikuluma u turističko-ugostiteljskim strukovnim školama u skladu s potrebama gospodarstva”.

    Okruglom stolu prisustvovali su svi dionici koji djeluju u sektoru obrazovanja u turističko-ugostiteljskom sektoru u Istarskoj županiji. Aktivnosti Istarske županije u poticanju razvoja obrazovnog sustava u turističko-ugostiteljskom sektoru predstavili su dožupanica Viviana Benussi, pročelnica odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patricia Smoljan te pročelnik odjela za međunarodnu suradnju i europske integracije Oriano Otočan. Stavove Hrvatske gospodarske komore skupu je predstavila Lahorka Ropac, a u ime Obrtničke komore skupu se obratila Vesna Božac. Mjere poticanja zapošljavanja te preporuke za povećanje zapošljivosti iznjela je v.d. predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Tanja Lorencin Matić. Predstavnik tvrtke Arenaturist Damir Batarelo dionicima je predstavio izazove s kojima se u poslovanju susreću gospodarstvenici u turizmu i ugostiteljstvu.

    Svi prisutni su se složili da obrazovni sustav treba težiti ka postizanju izvrsnosti i podizanju razine obrazovanja učenika u strukovnim školama u suradnji sa svim dionicima u sustavu. Izražena je potreba za uključivanjem svih dionika sustava u zajedničke radne skupine kako bi se dobila cjelovita rješenja za podizanje kvalitete sustava u cjelini.

    Okrugli stol održan je u kao jedna u nizu aktivnosti koja se ovaj tjedan održava u sklopu provedbe projekta “Modernizacija kurikuluma hrvatskih turističkih i ugostiteljskih strukovnih škola- Formula uspjeha” (Mode for Success - M4S), sufinanciranog iz programa Instrumenta za pretpristupnu pomoć- IPA, komponente IV- Razvoj ljudskih resursa.

    07.02.2013.