HR | IT | EN

U Uredu Istarske županije u Bruxellesu održan sastanak partnera projekta SEED

  • U Predstavništvu Istarske županije pri EU, u Bruxellesu, 7. veljače 2013. godine održan je sastanak 12 partnera projekta SEED - Speeding Every European Digital. Sastank je otvorio domaćin, g. Dino Babić, voditelj projekta SEED za Istarsku županiju. Radi se o zasada jedinom sastanku partnera održanom izvan zemalja koje su uključene u projekt, a iz razloga što ga Istarska županija provodi kroz svoj Predstvanički ured u Bruxellesu.


    Realizacija SEED-a je započela 1. siječnja 2012., s ciljem podizanja svijesti o e-Uslugama, oglašavanja vijesti Istarske županije i drugih javnih institucija te objavljivanja informacija koje pruža EU. SEED će se provoditi do lipnja 2014. godine, nakon čega se očekuje njegova daljnja održivost. SEED omogućuje građanima bolju dostupnost informacija iz više izvora na jednom mjestu.


    Na sastanku je španjolska tvrtka IDI EIKON, kao partner koordinator SEED-a iznijela svoj dosadašnji rad, aktivnosti i postignuća ovoga projekta, nakon čega su uslijedila izlaganja partnera iz ostalih 6 zemalja - Hrvatske, Cipra, Češke, Rumunjske i Latvije. Iz Hrvatske se u projekt, osim Istarske županije, uključio i Grad Rijeka.


    Projekt je zatim predstavljen i Općoj upravi Connect (DG for Communications Networks, Content and Technology) Europske komisije koja je ovaj projekt odobrila i sufinancirala putem programa potpore politikama informacijskih i komunikacijskih tehnologija (ICT PSP) unutar okvirnog programa za kompetetivnosti i inovacije (CIP). Ukupna vrijednost SEED-a iznosi 5,12 milijuna eura, a vrijednost za Istarsku županiju iznosi 273.670,00 eura.


    U sklopu planiranih aktivnosti, 14. veljače 2013. godine na Tržnici u Puli, predstavnici Istarske županije, suradnici i organizacije koje su uključene u implementaciju projekta SEED službeno će predstaviti i staviti u funkciju LCD ekrane na kojima će se emitirati vijesti i usluge.Takvih ekrana će sveukupno biti postavljeno 6 pa će, uz spomenutu Tržnicu u Puli, građani moći pratiti on line novosti i usluge u Gradskoj knjižnici i čitaonici, Klubu umirovljenika, Općoj bolnici i Sveučilištu „Jurja Dobrile“ te u pazinskom Spomen domu.

    08.02.2013.