HR | IT | EN

Održana prva edukacija u sklopu projekta „Suradnjom i znanjem do snažne EU regije“

  • Javna ustanova „Regionalni koordinator Istarske županije za europske programe i fondove - Coordinatore regionale della Regione Istriana per i programmi e fondi europei“ započela je s provođenjem prvih edukativnih radionica u sklopu projekta „Suradnjom i znanjem do snažne EU regije“.

    Prva je radionica održana 10. prosinca 2019. u prostorijama Istarskog veleučilišta u Puli, a održala ju je Ariana Vela, jedna od vodećih hrvatskih konzultantica za EU fondove i direktorica konzultantske tvrtke AVELANT. Radionica je obuhvatila temu „Provedba EU projekta s naglaskom na računovodstveni aspekt“ te je polaznicima približila važne elemente provedbe projekta poput obaveza korisnika po potpisu Ugovora o dodjeli sredstava, provođenja javne nabave, financijskih korekcija, izvještavanja o provedbi projekta te mogućima izmjenama koje se mogu dogoditi pri implementaciji projekta.

    Radionica je bila namijenjena javnopravnim tijelima s područja Istarske županije, a okupila je oko 20 polaznika, redom predstavnika javnopravnih tijela, ali i samih djelatnika ustanove.

    Ovo je tek prva u nizu radionica koje će biti organizirane u sklopu projekta „Suradnjom i znanjem do snažne EU regije“, a nastaviti će se redovito održavati, na različite teme, sve do kraja 2023. godine.

    Projekt „Suradnjom i znanjem do snažne EU regije“ započeo je u lipnju 2019., a financira se iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija, i to u iznosu od 14.983.493,62 kn, dok mu je ukupna vrijednost 17.627.639,62 kn. Cilj projekta je osnažiti sveobuhvatnu koordinaciju i upravljanje regionalnim razvojem i europskim fondovima u Istarskoj županiji te povećanje iskorištenosti ESI i drugih EU fondova na području Istre. Kako bi se to postiglo, potrebno je osnažiti provedbene kapacitete javne ustanove kako bi se pružila stručna pomoć javnopravnim tijelima u pripremi i provedbi EU projekata, a upravo je to cilj radionica koje će se kontinuirano provoditi do kraja provedbe projekta – educiranje i usavršavanje djelatnika ustanove u svrhu pružanja što efikasnije savjetodavne i stručne pomoći potencijalnim korisnicima EU fondova u Istri.

    12.12.2019.