HR | IT | EN

Održana završna konferencija europskog projekta “REI”

  • U prostorijama Hrvatske gospodarske komore - Županijska komora Pula danas je održana završna konferencija projekta REI - Raising Employment in Istria, kojoj je prethodila konferencija za novinare.

    Predstavnici svih projektnih partnera - Istarske županije, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Pula, HGK ŽK Pula i Obrtničke komore Istarske županije ocijenili su projekt strateškim i uspješnim.

    Župan Flego je naglasio kako se projekt REI bavi jednim od ključnih ekonomskih pitanja - pitanjem zapošljavanja.

    „Znamo da stopa nezaposlenosti odražava stanje ekonomije, stoga je politika zapošljavanja od iznimnog značaja za svaku regiju, pa tako i Istru. Istarska županije je druga najrazvijenija regija u Hrvatskoj, na što ukazuje dvostruko veći BDP od hrvatskog prosjeka te dvostruko manja stopa nezaposlenosti“, rekao je župan Flego dodajući kako je do kraja 2015. godine u Istarskoj županiji zaposleno 1700 osoba više u odnosu na 2013.

    „Takvi rezultati nisu slučajnost, već su plod sustavnog rada, čije zasluge svakako ima i Istarska županija. Na tome naravno nećemo stati što potvrđuje i projekt REI zahvaljujući kojem smo izradili Strategiju razvoja ljudskih potencijala Istarske županije 2016.-2020., strateški dokument kojim se definiraju ciljevi i mjere politike zapošljavanja, obrazovanja i socijalnog uključivanja ljudskog potencijala naše županije“, zaključio je župan.

    Na značaj Strategije su se osvrnuli i predsjednica HGK Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić i tajnik Obrtničke komore Eros Sorić koji drže kako će biti ključnim dokumentom za pronalazak kvalitetne i obrazovane radne snage. Ispred Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Pula prisustvovala je gđa. Arlin Gobo.

    Uslijedila je završna konferencija na kojoj su predstavljeni postignuti rezultati projekta, od kojih je najznačajniji izrada „Strategije razvoja ljudskih potencijala Istarske županije za razdoblje 2016.-2020.god.“.

    Projekt Raising Employment in Istria - REI sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 38.423,70 EUR, osiguranih iz Operativnog programa za razvoj ljudskih resursa (OP-HRD) 2007-2013, Instrumenti za pretpristupnu pomoć (IPA), u iznosu do 78%, a trajao je 18 mjeseci.

    20.07.2016.