HR | IT | EN

Oriano Otočan susreo se sa klubovima iseljenika u New Yorku

  • Oriano Otočan, pročelnik upravnog odjela za međunarodnu suradnju i europske integracije Istarske županije susreo se 19. i 20. studenog 2010. godine sa predstavnicima svih klubova istarskih iseljenika u američkom gradu New Yorku. Pročelnik Otočan posjetio je klub Rudar (United Miners Soccer Club), a prilikom posjete klubu Istria Sports Club of New York susreo se sa predstavnicima svih drugih klubova iseljenika koji žive i rade u New Yorku, poput Istrian American Charities Association, United Cepic Sports Club; Histria Association for Women, Istria Realty Corporation, i St. George.

    Otočan je u Istria Sports klubu održao predavanje na temu aktualnog položaja Istre i Hrvatske, dok je Sandi Blagonić, antropolog koji vrši istraživanje istarske migracije, održao predavanje o istarskom identitetu.

    Oriano Otočan susret sa istarskim iseljenicima u New Yorku obavio je tokom boravka u SAD-u u sklopu programa „Promoting tolerance“ koji promiče toleranciju i međusobni respekt u multikulturalnom okruženju bez obzira na vjerske, jezične, nacionalne ili spolne razlike, u organizaciji njemačke fondacije “Friedrich Naumann Foundation” i američke “American Jewish Committee”.

    23.11.2010.