HR | IT | EN

Otvorena izložba volonterstva u sklopu projekta THINK.EU

  • Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, Istarska županija, Udruga ZUM i ALDA iz Strasbourga u sklopu projekta THINKEU obilježavaju Europsku godinu volontiranja. Tim je povodom, večeras u 18 sati u Puli u prostoru Euro info pointa, svečano otvorena Izložba volontiranja i održana press konferencija na temu volontiranja. Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva je s partnerima - udrugama ZUM i ALDA (Strasbourg), 1. kolovoza 2011. započela s realizacijom aktivnosti projekta THINKEU (Through Information and Knowledge towards EU). Projekt je financiran putem programa „Europa za građane“ Europske unije, a sufinancira ga Istarska županija.

    Projekt je Istarska županija kandidirala za dobivanje sredstava iz Europske Unije, a riječ je o projektu koji bi građanima trebao približiti važnost ulaska u EU te obuhvaća kreativnu edukaciju za sve populacije, od najmlađih do najstarijih“, istaknula je Upraviteljica Kristina Bulešić Stanojević i dodala da je do sada dobiveno ukupno 134.000 eura sredstava.

    Izložene fotografije su amaterske, fotografirali su ih sudionici volonterskih akcija, a cilj izložbe je promicanje volonterizma, poručili su organizatori. „Cilj nije promocija fotografija i umjetnika, već ljudi koji na razne načine pomažu i doprinose boljitku zajednice u kojoj žive“, rekao je Denis Sgagliardi iz Udruge Zum.

    Evguenija Tranfić iz Udruge za autizam Istre istaknula je da u projektu sudjeluju Strukovna škola Pula, Škola za umjetnost i dizajn, te škole Medulin, Veruda i Monte Zaro.

    O banci vremena „Ura po ura“ koja do sada broji 50 – ak članova govorila je Danijela Poropat, a predstavljen je i volonterski rad dijebetičke udruge Istarske županije, volonterski rad Sanjačka knjige, projekt „Send a message – pošalji poruku“, volonterski rad LDA Brtonigle i drugih. U projekt su uključeni i akcija „Život za Zorana, Eko akcija na tvrđavi Cassoni Vechi, Video sekcija centra za mlade Pula i mnogi drugi.

    Izložbu se može pogledati do 9. prosinca, svakim danom od 10 do 13 sati.

    30.11.2011.