HR | IT | EN

Posjet talijanskog ministra Rotonda Istri

  • Talijanski ministar za provedbu vladina programa Gianfranco Rotondi, 30.05.2011. susreo se u Puli s istarskim županom Ivanom Jakovčićem, njegovom zamjenicom Vivianom Benussi, te s pulskim gradonačelnikom Borisom Miletićem u sklopu dvodnevnog posjeta Istarskoj županiji.

    Na primanju su prisustvovali veleposlanik Talijanske Republike dr. Alessandro Pignatti Morano di Custoza i generalni konzul Talijanske Republike u Rijeci dr. Renato Cianfarani, te predstavnici Talijanske unije.

    Tom je prilikom Rotondi sastanak ocijenio kaopogledom prema budućnosti u trenutku kad je Hrvatska nadomak ulasku u Europsku Uniju”.

    “Poručujem da će vas Europa prihvatiti i da ćemo zajedno graditi europsku budućnost”, naglasio je talijanski ministar.

    Istarski župan Ivan Jakovčić rekao je kako je izuzetno zadovoljan suradnjom s gostima na području obrazovanja, a razgovaralo se i proširenju suradnje na druge društvene djelatnosti poput zdravstva i socijalnih potreba.

    Furio Radin istaknuo je važnost realizacije dogovorenih programa. Također, naglasio je kako je ovo prvi put da talijanska vlada izlazi u inozemstvo u svrhu dogovora o realizaciji suradnje, što je od krucijalne važnosti u trenutku kada se bliži ulazak Hrvatske u Europsku uniju.

    03.06.2011.