HR | IT | EN

Poslovni dnevnik: Istarska županija otvara ured u New Yorku

  • Istarska županija priprema otvaranje ureda u New Yorku, koji bi s radom trebao početi već ove godine, prenosi Poslovni dnevnik.

    - Zaposlit će ondje jednu osobu. Ured će biti orijentiran na biznis, osobito promociju istarskoga turizma i proizvoda - vina, maslinova ulja, gastronomije. Imat će zadaću jačanja veza s našim iseljenicima, promicat će i kulturu i ulagačke mogućnosti, otkrio je Oriano Otočan, voditelj ureda Istarske županije u Bruxellesu i pročelnik Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i europske integracije Istarske županije.

    Istarska je prva hrvatska županija koja je otvorila ured u Bruxellesu, još 2005. godine. “Ured u Bruxellesu instrument je koji nam omogućuje da budemo uspješniji u korištenju europskih programa”, ističe Otočan. Zahvaljujući tome uredu pravodobno dobivaju informacije o brojnim mogućnostima financiranja projekata, i to izravno, te ostvaruju brojna partnerstva s drugim regijama koja ondje imaju svoja predstavništva. “Dosad je realizirano ili je u tijeku oko 190 projekata, putem kojih je u Istru došlo više od 45 milijuna eura. Još je važnije što ćemo nakon ulaska u EU moći izravno lobirati u donošenju odluka koje se tiču i nas na europskim tijelima”, rekao je.

    U Bruxellesu svoje urede već imaju Istarska, Osječko-baranjska, Varažinska te Dubrovačka-neretvanska županija, koja ured dijeli s Karlovačkom. Neke županije sudjeluju i preko Ureda hrvatskih regija.

    Cijeli članak pročitajte na linku: https://www.poslovni.hr/vijesti/zagreb-kaska-s-uredom-u-bruxellesu-istra-i-slavonija-hvale-se-brojkama-215706.aspx

    20.09.2012.