HR | IT | EN

Poziv na manifestaciju Utjecaj današnjeg društva na zdravlje i okoliš – uloga ekološke poljoprivrede

  • Na Fakultetu za ekonomiju i turizam „dr. Mijo Mirković“ dvorana „Pula“, Preradovićeva 1 (nova zgrada), u ponedjeljak, 3. veljače održat će se manifestacija "Utjecaj današnjeg društva na zdravlje i okoliš – uloga ekološke poljoprivrede", a sastojat će se od dva zasebna događanja organizirana u sklopu projekata POPEYE (Promoting Organic Production Enchancing Youth Employment) i COHEIRS (Civic Observers for Health and Environment: Initiative for Responsibility and Sustainability): „Predavanje i javna tribina o ekološkoj poljoprivredi“ te „Predavanje i rasprava o utjecaju odluka koje donosimo na okoliš”.

    Predavanje i javna tribina u organizaciji Istarske županije o ekološkoj poljoprivredi u sklopu projekta „POPEYE“ održati će se od 17:00 – 18:30 sati. Započet će uvodnim predstavljanjem rezultata projekta i prezentacijom (edukacije, web stranica i katalog) nakon čega će se održati tri zanimljiva predavanja: „Ekološkom poljoprivredom do očuvanja okoliša“, „Izazovi, prilike i rješenja u Ekološkoj poljoprivredi“ te „Solidarna ekonomija: Budućnost održivog ruralnog razvoja“. Predavači su Sunčana Pešak, aktivistica iz Zelene mreže aktivističkih grupa (ZMAG), Andrea Vugrinović, predsjednica Klastera ekološke poljoprivrede i Ina Delić, članica Grupe solidarne razmjene. Njihova će predavanja završiti javnom raspravom u koju će se uključiti sudionici projekta POPEYE. Projekt je financiran u sklopu EU programa „Youth in Action“.

    Predavanje i rasprava u organizaciji Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, na temu utjecaja odluka koje donosimo na okoliš, u sklopu projekt „COHEIRS“, održati će se od 18:30 – 20:30 sati. Sastojati će se od dva predavanja i rasprave. Prvo predavanje pod nazivom „Prehrambeni suverenitet u svijetu i Hrvatskoj“ održat će Sunčana Pešak iz ZMAG-a. Drugo predavanje održat će Andrea Vugrinović iz Klastera ekoloških poljoprivrednika, na temu „EU regulativa – prilike i prijetnje“. Nakon predavanja slijedi rasprava na kojoj će sudionici donijeti prijedloge preporuka za donositelje odluka na EU razini. Projekt je financiran u sklopu EU programa „Europa za građane“.

    Cjelokupna manifestacija podržana je od strane Društva bibliotekara Istre i projekta „Zelena knjižnica“.

    Datoteke vezane uz novost
  • https://localhost:8888/uploads/files/Program_POPEYE_-_Ekološka_poljoprivreda.pdf
  • https://localhost:8888/uploads/files/Program_COHEIRS_-_Utjecaj_današnjeg_društva_na_zdravlje_i_okoliš.pdf
  • 28.01.2014.