HR | IT | EN

Predstavljanje “Istria communicating Europe” u Zadarskoj županiji

  • U sklopu obilježavanja Europskog tjedna 2011. u Istarskoj županiji, Manuela Hrvatin, viša savjetnica u Upravom odjelu za međunarodnu suradnju i europske integracije Istarske županije posjetila je Zadarsku županiju te u srijedu 04. svibnja 2011. predstavila iskustva u pripremi i provedbi europskih projekata predstavnicima zadarskih općina i gradova, županijskih institucija, te djelatnicima javnoga sektora i udruga civilnoga društva.

    U prezentaciji “Istria communicating Europe”, Hrvatin je istaknula da se s više od 140 projekata u kojima je povučeno oko 270 milijuna kuna, Istarska županija potvrdila kao jedna od najuspješnijih u pripremi europskih projekata. Za razliku od Zadarske županije u kojoj, financijski najbogatiji, grad Zadar još kaska u povlačenju sredstava za, primjerice županijom ili nekim manjim općinama i gradovima, u Istarskoj županiji to nije slučaj. To ovisi samo o ljudima, njihovim sposobnostima i ambicijama - istaknula je Manuela Hrvatin.

    Inače, Istarska županija sudjelovala je u programima: CARDS, CADSES, PHARE, ISPA, SAPARD, IPA.

    - Bitno je da uskočimo u vlak kako bi stigli prema bespovratnim sredstvima koja nas čekaju i koja su, zapravo, već tu u ovome predpristupnome razdoblju, a što više uzmemo to će nam naša ukupna gospodarska slika biti bolja – dodala je Hrvatin.

    Predstavljanje “Istria communicating Europe” je, inače, održano u sklopu Europskoga tjedna u organizaciji Županijskoga savjeta za europske integracije.

    05.05.2011.