HR | IT | EN

Predstavljanje projekta izgradnje županijskog centra za gospodarenje otpadom Kaštijun

U sklopu održavanja Europskog tjedna u Istarskoj županiji, 05. svibnja se u Zajednica talijana (Cirolo), Carrarina 1, Pula održalo predstavljanje projekta izgradnje županijskog centra za gospodarenje otpadom Kaštijun korištenjem sredstava EU. Predavač je bila Vesna Dukić, direktorica Kaštijun d.o.o.

Dukić je okupljenima naglasila važnost efikasnog i modernog gospodarenja otpadom u Istarskoj županiji, čiji je cilj smanjenje otpada koji trajno ostaje na odlagalištu sa današnjih 95% na svega 9%. Predstavila je sve faze izgradnje županijskog centra za gospodarenje otpadom Kaštijun, koji je među jedina dva centra u Hrvatskoj trenutno financiran sredstvima Europske unije. Pojasnila je koncept mehaničko-biološke obrade otpada te način na koji će se otpad prikupljati, reciklirati i obrađivati te trajno odlagati na Kaštijunu.

Predstavila je i čitav proces apliciranja za sredstva EU, te svu dokumentaciju koja je bila potrebna da se projekt realizira. faze financiranja projekta su također pojašnjene, kao i okvirni plan realizacije svih aktivnosti u projektu.

Više o projektu ŽCGO Kaštijun možete pronaći na web stranicama https://www.kastijun.hr/

a prezentaciju sa današnjeg predstavljanja možete preuzeti ovdje:

Datoteke vezane uz novost
  • 05.05.2011.