HR | IT | EN

Predstavljen projekt “Lokalna partnerstva za zapošljavanje - Faza 3”

  • Projekt “Lokalna partnerstva za zapošljavanje - Faza 3 (Local Partnership for Employment)” predstavljen je 18. ožujka 2010. u prostorijama Istarske razvojne agencije. Predstavljanje Projekta ima za cilj razviti svijest lokalnih dionika o ciljevima i prednostima Projekta, kao i dogovoriti daljnje moguće suradnje u okvirima Projekta. Predstavljanje je koordinirala međunarodna glavna stručnjakinja odgovorna za obalne županije - s lokalnim uredom u Splitu – gđa. Cleofe Guardigli, te odgovorna kontakt osoba za LPE 3 Projekt Hrvatskog Zavoda za zapošljavanje u Puli, Irena Peruško. Projekt se financira u sklopu IV. komponente IPA-e “Razvoj ljudskih potencijala”. Pridonosi provedbi prioritetne osi 1 u sklopu Operativnog programa za razvoj ljudskih potencijala 2007-2009. Inicijator i korisnik projekta je Hrvatski zavod za zapošljavanje.

    Operativni program za razvoj ljudskih potencijala (HRDOP) predviđa promicanje lokalnih partnerstava za zapošljavanje unutar prioritetne osi 1, mjera 1.1. Potpora stvaranju i provedbi aktivne i preventivne politike tržišta rada.

    Opći cilj ovog LPE 3 projekta je pridonijeti provedbi prioritetne osi 1 koja nastoji smanjiti nezaposlenost i „prijetnju“ od nove nezaposlenosti. Specifična svrha projekta je unaprijediti i razviti institucionalni okvir (koji se temelji na partnerstvima) za razvoj ljudskih potencijala na županijskoj razini i ojačati kapacitete lokalnih dionika za razvoj i provođenje mjera aktivne politike tržišta rada. Aktivnosti projekta sastoje se od tri komponente: Procjena i unapređivanje koncepta lokalnih partnerstava za zapošljavanje u hrvatskim regionalnim politikama zapošljavanja, strategijama i aktivnostima na tržištu rada; poticanje razvoja ljudskih potencijala na regionalnoj razini koristeći partnerski pristup i promicanje standarda Europskog socijalnog fonda, te jačanje kapaciteta potencijalnih prijmatelja bespovratnih sredstava za planiranje, izradu i provođenje aktivnih mjera na tržištu rada u sklopu partnerskog pristupa.

    18.03.2010.