HR | IT | EN

Predstavljen projekt prenamjene Gortanovog Brijega kraj Pazina u didaktičku kuhinju

  • U povodu početka rekonstrukcije objekata na Gortanovu Brijegu nedaleko od Pazina i njihove prenamjene u didaktičku kuhinju 17. rujna su direktor Agencije za ruralni razvoj Istre (AZRRI) Gracijano Prekalj, pročelnik županijskog odjela za poljoprivredu, Milan Antolović, ravnateljica Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu iz Pule Ljiljana Radoš, pročelnik županijskog Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i EU integracije Oriano Otočan i pazinski gradonačelnik Renato Krulčić održali konferenciju za novinare na kojoj su predstavili projekt.

    Njime se nastoji potaknuti razmjena iskustava učenika ugostiteljskih škola, profesora i lokalnog stanovništva na razvoju integrirane turističke ponude koja se temelji na kvaliteti poljoprivredno-prehrambenih proizvoda. Osim AZRRI-ja u projektu pod nazivom Key-Q (Ključ za kvalitetu u razvoju i valorizacija poljoprivredno - prehrambenih resursa na jadranskom prostoru) sudjeluju Centar za profesionalnu edukaciju Opera Villaggio del fanciullo iz Italije i Turistička zajednica zapadno-hercegovačkog kantona iz Bosne i Hercegovine. Uz njih sudjeluju turističko- ugostiteljske škole iz Pule, Rovinja, Poreča i Mostara, Centar za edukaciju iz Italije, Istarska županija i provincija Padova. Ukupna vrijednost projekta je 677 tisuća eura, od čega će 310 tisuća eura dobiti AZRRI.

    Ukupna vrijednost investicije na Gortanovom Brijegu iznosi 611 tisuća kuna, od čega je 85 posto sredstava osigurano Programom IPA Jadranske prekogranične suradnje, a ostatak od 92 tisuće kuna sredstva su Istarske županije. (Glas Istre)

    Cijeli članak pročitajte na linku: https://www.glasistre.hr/vijesti/pula_istra/didakticka-kuhinja-na-gortanovu-brijegu-360006

    20.09.2012.