HR | IT | EN

Predstavljeni projekti u kulturi financirani iz EU

  • Oriano Otočan, v.d. pročelnika Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i EU integracije, i Sandra Ilić, stručna suradnica u Upravnom odjelu za kulturu Istarske županije u Zagrebu su 9. lipnja 2010. predstavili iskustva Istarske županije u implementaciji projekata u kulturi financiranih iz EU fondova, sa posebnim naglaskom na mogućnosti koje pružaju Strukturni fondovi nakon ulaska Hrvatske u EU. Informativni dan “Fondovi Europske unije i kultura” otvorio je ministar kulture Božo Biškupić, predstavnici delegacije EU u Republici Hrvatskoj, te predstavnici Francuskog veleposlanstva u RH. Info danu su također prisustvovali predstavnici hrvatskog i francuskog Ministarstva kulture, hrvatskih županija i francuskih regija, predstavnici razvojnih agencija, jedinica lokalne samouprave, te institucija i udruga koje se bave projektima u kulturi.

    U Istarskoj županiji se iz različitih izvora do sada financirao 21 projekt u kulturi, od kojih jedan dio predstavlja podlogu za velike infrastrukturne projekte koji bi se trebali financirati iz strukturnih fondova.

    U raspravi koja je uslijedila na Info danu, istaknuta je potreba da kultura bude uključena Operativni program za regionalnu konkurentnost - Strukturni fondovi, te potreba da se utvrdi način sufinanciranja i predfinanciranja projekata iz budućih Strukturnih fondova.

    10.06.2010.